Kuva Kimmo Torkkeli
NUMERO 2
21.2.2008
Pääkirjoitus
Yhdessä: Täällä tehdään mitä tahdotaan
Asuminen: Tyyppitalossa asuu onnellinen perhe
Talo, joka niisti nenänsä
Jokivarteen juurtuneet
Laiva on Laurin koti
Rakennusperinne: Kaiken vanhan vaalijat
Työn jälki: Omalla ladullaan
Talous: Suomalainen puu maailman markkinateillä
Ulkomailla: Nykypäivän Juurakon Hulda
Kokkaamaan: Siperian lahja maailmalle
Ruoka: Monenlaista makkarasta
Matkamuisto: Kaukasialainen kattaus
Lukijamatka: Armenia on enemmän
Puutarha: Varma kevään merkki
Elävä museo: Oi aika entinen
Käsityöt: Kirjottu kukkakimppu
Huppu tuolin ylle
Toistuvat:
Asiasta toiseen
Koti maalla
Omalääkäri
Elämäntilanteita
Pikkupojan elämää
Ristikko
Papin päiväkirja
Unto Uneksija
Kannen kuva Kimmo Torkkeli.
Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 19.3. ja Maatilan Pellervo 6.3.2008.
Iso Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.
Sokeritoukka. Nimi ei kuulosta kovalta ja eläin onkin harmiton, mutta pääkirjoituksen laatija arvioi, että sokeritoukka on ihmistäkin utalampi selviytyjä.
Huoltoaseman baarin pöytä pursuaa koreista ja ompelutarvikkeista ja puhe solisee. Nastolan Näppärät ne siinä neulovat, kutovat, virkkaavat ja ovat pukeutuneet kuin taitojensa mannekiineiksi.
Mummolan tunnelmaa. Kuva T. Lepistö
Huonoksikin päässeitä vanhoja puutaloja ehostetaan nykyaikaan. Tunnelmat ovat samat, olipa talo Rovaniemellä tai Espoossa, kuten Kodin Pellervosta saa lukea. Talojen eteen aherretaan ja niissä viihtyvät eri sukupolvet.
Näyttävät kuvasivut lehdessä »
Lustige Witwe -lajike. Kuva Leena Nurmi
Miten tulppaaneja tehdään? Leena Nurmi kertoo koko tapahtuman Hollannista kotimme maljakkoon.
Kuva Jarmo Uusi-Rintakoski
Kodin Pellervo vie lukijamatkalaiset kahdesti Armeniaan toukokuussa 2008. Luvassa on omanlaistaan kulttuuria ja ainutlaatuista näkemistä.
Siskonmakkaran hienostunutta makua pääsee aistimaan yleensä vain keitossa. Nyt sitä on suositussa pastassa.
Makkarareseptejä on pilvin pimein - ja lisää saa vaihtamalla makkaraa.