Kannen kuva:
Anna-Liisa Huhtala-Fiskars ja Jarmo Uusi-Rintakoski
NUMERO 3 - 2013
Pääkirjoitus
LUKIJAMATKA
Tie suuriin elämyksiin
Kylässä kukin on kohdallaan
Kylmä on kalan koti
Idän musta kulta
TERVEYS
Lisää aikaa ja hoivaa
Omaishoitajia ajetaan ahdinkoon
Lasta pitää suojella
Sairaus voi jäädä selvittämättä
Sukutilan uudet asukkaat
Hyvät ja pahat tässä elämässä
Lumikukka oppii ymmärtämään
PUUTARHA
Kuin paratiisin porteilla
Suuri ja terveellinen suku
Joka kukassa suuri lupaus
Työtä atsalean hyväksi
RUOKA
Kevään suuri juhla
ILOKSI
Tuoksuvaa ja pörheää pääsiäistä
KÄSITYÖT
Raitaa siksak
Parasta pellavaa pyyhkeisiin
Vanutettua pitsiä
Pienimmän suurimpaan juhlaan
Kinnerillä kulkee kevyesti
JOKA KUUKAUSI
Asiasta toiseen
Pikkupojan elämää
Koti maalla
Kirjan kannet auki
Pieniä tarinoita
Elämäntilanteita
Ristikko
Papin päiväkirja
Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 18.4. ja Maatilan Pellervo 2.4.2013.
Iso Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.
Omaishoitajat tekevät erittäin tärkeää työtä. Silti heidän ennestäänkin pieniä tukiaan pyritään leikkataan.
Kuva Topi Pakarinen
Jyväskylä ajaa omaishoitajia ahdinkoon. Vaikka kaupungivaltuusto palautti äänin 37-28 omaishoidon tuet takaisin valmisteluun, aiemmat leikkauspäätökset ovat voimassa toistaiseksi.
Gardajärven ihanat maisemat, pikku kylien tunnelma, Dolomiittien serpentiinitiet, retkeily vuoriniityllä ja maukas ruoka. Sellaista Italiaa kohtaamme. Ja mikä elämys odottaakaan Veronan Arenalla!
Matkaohjelma ja varausohjeet »
Kuva Marja Seppälä
Kouvolan keskustasta 46 kilometrin päässä on eloisa kaupunginosa. Huhdasjärven kylä tunnetaan valtakunnallisestikin luovuudestaan.
Lue lehdestä Huhdasjärven kylästä. Voit tutustua kylään ja kyläläisten osuuskuntaan osoitteessa www.huhdasjarvenkylaosuuskunta.fi.
Kirjan kannet auki -palstalla kolme teosta. Bosbor Express ja Elämäni Nomadina vievät matkailun pariin, kun taas Kotomaamme outo Suomi keskittyy unohtuneisiin historian suomalaiskohtaloihin.
Kuva Leena Nurmi
Uudet kotimaiset puistoatsaleat lainehtivat alkukesän kukkamerenä. Jalostusohjelma alkoi neljännesvuosisata sitten. Tutkimuksteknikko Terttu Parkkari on ollut mukana alusta saakka.
© Ullamaija Hänninen
Lammas, mämmi, rahka ja kananmunat ovat pääsiäisaterian runko. Juhlapöydässä kananmunat symboloivat elämää ja syntymää. Keltuiainen ja rairuohon vihreä kertovat valon lisääntymisestä. Talvi väistyy kevään tieltä.