Kannen kuva Jaakko Kilpiäinen
NUMERO 5
20.5.2010
Pääkirjoitus
LAPPI: Tenolla otellaan ja mitellään
YHTEISKUNTA: Ei ole yhtä köyhyyttä
NUORET: Arvot kohdallaan
JAKSAMINEN: Edes jotakin pysyvää
ASUMINEN: Suloinen kesä koittaa nätille mökille
ENERGIA: Puhdasta energiaa heinästä ja jätteistä
PUUTARHA:
Vuoden kaunottaret
Kukkaryöppy amppelissa
Intiaaniriisi
Apua moneen vaivaan
YRITYS: Suuren perheen pieni suklaapuoti
RUOKA: Tervetuloa!
KIRJAILIJA: Äidin aapinen
ELÄMÄNTAPA: Esineisiin kätketyt muistot
KÄSITYÖT:
Mimosa kukkii
Sinistä ja vihreää
KÄSITYÖMESSUT:
Taitajat työn touhussa
JOKA KUUKAUSI
Asiasta toiseen
Pikkupojan elämää
Koti maalla
Elämäntilanteita
Vapaaehtoinen
Papin päiväkirja
Ristikko
Seuraava Kodin
Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 17.6. ja Maatilan Pellervo 3.6.2010.
Iso Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.
Luonnosta saa kesällä paljon lempeitä lisämakuja ruokiin. Leivonnaisten, kastikkeiden ja salaattien tunnetuimpia villivihanneksia lienevät nokkoset, vuohenputket, horsmat ja voikukan lehdet.
Lipstikka. Kuva Leena Nurmi
Vuoden maatiaiskasviksi valittu rohtoliperi on sekä oivallinen koristekasvi että vahvanmakuinen mauste. Se tunnetaan myös nimillä liperi ja lipstikka. Hyvissä lipstikka voi virahtaa parin metrin mittaiseksi.
Kuva Tapani Lepistö
Sinisen ja vihreän jakun tarviketiedot ja neulontaohjeet Kodin Pellervon käsityöt -sivuilla.
Heleänvärisen Mimosa-peiton osat neulotaan erikseen ja yhdistetään valmiina toisiinsa.
Katso myös tulevat Kodin Pellervon lukijatmatkat!
Ohjelmat, hinnat, varaustiedot »
Kuva Timo Lindholm
Tenolle tullaan kalastelemaan lohta niin, että Utsjoen matkailutuloista suurin osa kertyy kesäajalta.
Matkailuyrittäjät haluaisivat rakentaa Tenojoen varrelle vaellus- ja moottorikelkkareitin, joka on nimetty Panoraamaksi. Se pidentäisi sesonkia. Toiset kannattavat sitä, toiset eivät.
Kalaisa juhlaherkku. Kuva Ullamaija Hänninen
Nuoret valmistuvat opinahjoista, toisilla alkaa kesäloma. Näinä aikoina vieraat varautuvat nauttimaan herkuista.
Kodin Pellervon ruokasivuilla on hyviä ohjeita sekä suolaisista että makeista tarjottavista.
Lehdessä kerrotaan myös yrittäjästä, joka valmistaa suklaaherkkuja.