Kannen kuva: Erkki Makkonen.
NUMERO 6
16.6.2011
PÄÄKIRJOITUS
SUOMI: Matkailijan mansikkapaikka
PALVELUASUMINEN: Rikkaampi yhteinen elämä
NIMET KIRJOIHIN: Perusteellista puurtamista
ELÄIMELLISTÄ: Isadora ja karvaiset kaverit
KUNNOSTAMINEN: Tässä on minun torppani
TÄRKEÄ ASIA: Koti on turva
PUUTARHA: Keskikesän kukkijat
LAPIN NIMISTÖÄ: Outo maa, kummat paikat
MUSIIKKI: Sorvin, torven ja haitarin ääressä
SUVI: Pieni yösoitto kaikille aisteille
RUOKA: Alkukesän herkät herkut
TERVEYS:
Kenkä määrää tahdin
Suoliston tulehduksista kansanvaiva
KÄSITYÖT:
Kattaus taivasalla
Aalto aallolta
Sovellettu sidos
Ihanien pitsien paluu
KESYHANHET: Miinan ja Manun kesät
JOKA KUUKAUSI
Asiasta toiseen
Pikkupojan elämää
Koti maalla
Elämäntilanteita
Uuden edessä
Ristikko
Papin päiväkirja
Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 7.7. ja Maatilan Pellervo 4.8.2011.
Iso Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.
Monet eläimet ovat sopeutuneet ihmisen elinympäristöön, mutta päätoimittaja epäilee niiden olevan tyytyväisimpiä omissa eläimellisissä ympyröissään. Ihminen tekee eläinsuojeluteon antamalla lemmikkinsä olla eläin, hän kirjoittaa.
Tarinaa riittää vanhojen talojen kunnostajilla.
Yksi kertoo löytäneensä purkuseinistä tiedon rakennusvuodesta 1945,
toinen tietää Sibeliusten asuneen talon päädyssä Ainolan ollessa rakenteilla.
Kesäkuun 2011 Kodin Pellervossa esiintyy moni onnellinen asuja. Rouva pastorilla on karjaa, eräät vain pakertavat remontin pyörteissä.
Kaikilla on into päällä: kyllä koti on kiehtova työkohde!
Mäkitervakko. Kuva Leena Nurmi
Puutarhatoimittaja esittelee pihan vaivattomia somistajia, perennoja. Niistä riittää väriloistoa keväästä syksyyn ja vuodesta toiseen.
Kuva: Jarmo Uusi-Rintakoski
Pellervon käsityöt-sivuilla kudotaan räsymatto ja herkkiä tabletteja kesäpöydille. Pitsiliinan tekijä saa haasteellisen mallin. Vähemmällä voi päästä neulomamalla pyöröliinan. (kuva).
Tällaista Murnau-Werdenfelser -karjaa näkee vuoristoseudulla Saksassa.
Maatilan Pellervo tekee sinne lukijamatkan 12.–19.10.2011. Matka jatkuu Itävaltaan mm. Mozartin synnyinsijoille.
Pikkusuolaista: täytetyt nokkosletut.
© Ullamaija Hänninen
Alkukesällä luonto pursuaa hentoja kasvantoja, jotka sitä paitsi ovat maukkaita ja terveellisiä.
Nokkosia lettusiin ja kastikkeisiin, horsmaa parsan korvikkeeksi, voikukan lehtiä salaattiin, suolaheinää soppaan...