Kannen kuva Kimmo Torkkeli
NUMERO 7
5.7.2007
Pääkirjoitus
Maaseutu: Työ mukana muuttokuormassa
Puutarha: Koristeheinillä ilmettä pihaan
Tulokas: Kili hurmaa kiharoillaan
Matkan varrella: Ehkä aitoa Engeliä
Vanhustenhoito: Ainakin asiakas arvostaa
Ratkaisu: Hyväksyminen auttaa ulos kriisistä
Perinne-rakentaminen: Puu paljastaa vanhat viisaudet
Kesän marjat: Herkkuhetkiä koko vuodeksi
Lukijamatka: Australiaan ja Uuteen-Seelantiin
Asuinsija: Ruotsi-Suomi syntyi riimukiven maisemassa
Ammatti: Puuveneelle uusi, uljas elämä
Käsityöyrittäjä: Käyttövoimana äitienergia
Käsityöt: Kesäkassi narusta
Pitsin taito talteen
Eläin: Ei ihan mikä hyvänsä mirri
Viidakon valtiaat: Ekoturisti kohtaa villielefantin
Ruisleipä: Jyvien syleilyssä
Toistuvat:
Asiasta toiseen
Koti maalla
Elämäntilanteita
Omalääkäri
Ristikko
Papin päiväkirja
Unto Uneksija
Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 16.8. ja Maatilan Pellervo 2.8.2007.
Iso Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.
Ihminen ei voi mitään luonnon aikatauluille, huomasi päätoimittaja kesämökillään.
Kristillisdemokraattien puheenjohtajan eduskunta-avustaja on aina tauotta tavattavissa, mutta ei fyysisesti: Marjo Anttoora asuu vanhassa sukutorpassa Vammalassa.
Etätyön mallia Pellervossa 7/2007 »
Partaohraa. Kuva Leena Nurmi
Hennot heinät voivat erikoisen rakenteensa tai värinsä vuoksi olla pihan varsinaisia koristeita, kunhan ne taiten pihaan sijoitetaan.
Pihapiiriä on ehostettu myös Murto-vaaran talomuseossa Valtimossa. Siellä tehtiin vanhaan taloon uusi tuohimalka-katto.
Maailman pienimmällä mantereella on kokemista: omintakeinen luonto ja kantaväestö, omat elinkeinot ja elintavat. Maatilan Pellervon lukijamatkaan sisältyykin mm. valasmatka ja vierailu peuratilalla.
Ohjelma, hinta, varaustiedot »
Kuva Jarmo Uusi-Rintakoski
Kiinalaisessa viidakossa suomalaiset aistit saavat yöllä uutta ihmeteltävää. Aivot yhdistelevät ärsykkeitä ennen koettuun. Ne tallentavat uusia näkö- ja äänihavaintoja. Mieli rönsyilee.
Marjoissa on aineksia myös liharuokien tai salaatin höysteeksi. Eri lailla pakastettuna, soseutettuna tai mehuna marjoista voi nauttia koko vuoden. Niillä voi myös maustaa salaattikastikkeen.