EU-parlamenttiehdokas Petri Sarvamaa haluaa tukea osuuskuntia Euroopassa

EU-parlamenttiehdokkaat on haastettu ilmaisemaan tukensa osuustoiminnalle. Lähes 40 ehdokasta on julkaissut Cooperatives Europen, Kansainvälisen osuustoimintaliiton Euroopan osaston, verkkosivuilla näkemyksensä osuuskuntien merkityksestä Euroopassa ja aikomuksensa tukea niitä. Ainoa suomalainen listalla on europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok):

”Osuuskunnat ovat tärkeä osa eurooppalaista taloutta. Niiden laaja toiminta koko EU:ssa todistaa osuustoiminnallisen yritysmuodon kyvystä sopeutua erilaisiin ympäristöihin ja eri toimialoille. Jotta Euroopan parlamentti voi edistää monipuolista ja kestävää taloudellista kasvua, tulee sen varmistaa, että kaikki yritysmuodot huomioidaan tasapuolisesti. Meidän täytyy tukea osuuskuntiamme.”

Muut #coopsupporter ehdokkaat löydät täältä.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.