Metsä Group aloittaa puukaupan verkossa

Metsänomistaja voi pian myydä puuta Metsä Groupille ja ostaa metsänhoitopalveluita täysin sähköisesti. Sähköinen asiointi mahdollistaa metsäomaisuuden hoidon ajasta ja paikasta riippumatta.  

Metsäliitto Osuuskunnan jäsen voi pian tehdä Metsä Groupin kanssa puukauppaa tai ostaa metsänhoitotöitä Metsäverkko-internetpalvelussa (www.metsaverkko.fi). Kaupan metsänomistaja hyväksyy verkkopankkitunnuksillaan. Sähköinen puukauppa alkaa kesään mennessä.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme nykyaikaisen tavan hoitaa metsäasioita ajasta ja paikasta riippumatta. Digitalisoimme kaikki osto- ja myyntiprosessit puukaupassa ja metsänhoidossa. Sähköinen kaupankäynti on tuttua vähittäistavarakaupassa, mutta puun ja metsänhoitopalveluiden osalta kyseessä on merkittävä päänavaus”, jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen Metsä Groupista kertoo. ”Sähköistä puukauppaprosessia voi verrata vaikka siihen, että autokauppa tai kiinteistökauppa tehtäisiin täysin sähköisesti. Yksittäisessä puukaupassa liikkuu yleensä kymmeniä tuhansia euroja.”

Verkkokaupankäynti perustuu asiakkaan metsätilan metsävara- tai karttatietoihin. Sen lisäksi paikallinen metsäasiantuntija käy paikan päällä asiakkaan metsässä ennen kaupan tekoa. Verkkokaupankäynti tukeekin henkilökohtaista asiakkuussuhdetta.

Metsä Group esitteli marraskuussa mobiilisovelluksen, jonka avulla metsänomistaja saa metsäsuunnitelmansa tai metsävaratietonsa älypuhelimeen. Sovellus on ladattavissa Androidin, Windowsin ja Applen älypuhelimille joulukuun aikana. Perustoiminnallisuudet ovat käytettävissä myös ilman verkkoyhteyttä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.