Eurooppalaisen osuustoiminnan avainluvut nyt yksissä kansissa

Osuustoiminnan eurooppajärjestö Cooperatives Europe on koonnut Euroopan maiden osuustoinnan avainlukuja yksiin kansiin 21.4. julkaistussa The power of cooperation julkaisussa.

Raportti perustuu 18 kuukautta kestäneeseen tutkimusprojektiin, jossa Cooperatives Europen jäsenet yhdistivät voimansa.

Julkaisu tuo esille osuustoiminnan kansainvälistä vaikuttavuutta. Osuustoiminta mm. työllistää Euroopassa yli 4,7 miljoonaa henkilöä (Suomessa n. 100 000) ja sillä on yli 1 000 miljardin yhteenlaskettu liikevaihto.

Julkaisu listaa osuustoiminnan avainlukuja niin sektoreittain kuin maittainkin. Sen tavoitteena on auttaa osuustoiminnan eurooppalaista edunvalvontaa ja korostaa osuustoiminnan vahvuuksia ja mahdollisuuksia.

Englanninkielisen raportin voit lukea tämän linkin kautta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.