HKScan aloittaa 100-prosenttisesti antibioottivapaasti kasvatetun sianlihan tuotannon

HKScan tiedotti käynnistäneensä täysin antibioottivapaasti kasvatetun sianlihan tuotannon. Ensimmäinen erä 100-prosenttisesti ilman antibiootteja kasvatettua sianlihaa tuodaan markkinoille heinäkuussa 2017. Täysin antibioottivapaassa kasvatuksessa sikoja ei ole kasvatuksen missään vaiheessa lääkitty antibiooteilla.

Huoli antibioottiresistenssistä ja antibioottien tehon heikentymisestä sairauksien hoitamisessa, on kasvanut. HKScanin uusi täysin antibioottivapaa tuotantotapa vastaa markkinakysyntään niin yhtiön koti- kuin vientimarkkinoillakin.

HKScanin tuotantoketjussa antibiootteja käytetään eläinten lääkitsemiseen jo nyt huomattavasti vähemmän kuin Euroopan maissa keskimäärin. Eläinten terveys varmistetaan kullekin eläinlajille soveltuvien elinolosuhteiden, hyvien hygieniakäytäntöjen ja korkean bioturvallisuuden avulla. Suomessa vain pieni osa sioista saa lääkkeitä elämänsä aikana. Varoaikojen noudattamisen ansiosta kaikki HKScanin lihatuotteet ovat yhti kuluttajalle päätyessään aina antibioottivapaita.

”Tehokkain tapa ehkäistä antibioottiresistenssin syntymistä on käyttää antibiootteja vain todettujen sairauksien hoitoon, niin eläimillä kuin ihmisilläkin. HKScanin omilla ja sopimustuotantotiloilla ei käytetä antibiootteja ennaltaehkäisevästi tai edistämään eläinten kasvua. Mahdollinen antibioottien käyttö on tarkasti valvottua: niitä käytetään ainoastaan eläinlääkärin määräyksestä sairaiden eläinten hoitoon”, HKScanin tiedotteessa todetaan.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.