Maailman viljelijäjerstön yleiskokous alkoi Finlandia-talossa

Maailman viljelijäjärjestö WFO:n (World Farmers Organisation) vuotuinen yleiskokous pidetään tällä viikolla 12.-14.6. Helsingissä Finlandia-talossa. Vastaava konferenssi pidettiin Suomessa viimeksi 40 vuotta sitten myös Finlandia-talossa. Tilaisuuteen osallistuu yli 300 maanviljelijäjärjestöjen edustajaa kaikilta mantereilta.

Yleiskokouksen aiheet ovat monipuolisia, kuten ruokaturva ja ilmastokysymykset, osuustoiminta, ruokaketjun toiminta, kansainvälinen kauppa, markkinamekanismit sekä riskienhallinta.

Pellervo järjesti 12.6. osuustoiminnan menestystekijöitä ja riskejä käsittelevän työpajan. Työpaja herätti kiinnostusta kokous vieraissa. Siihen osallistui yli 40 osallistujaa.

Ohjelma koostui kahdesta paneelista sekä osuustoimintaa eteenpäin katsoneeseen ryhmäkeskusteluista. Jokainen keskustelu pohjustettiin asiantuntijapuheenvuorolla, jotka pitivät professori Petri Ollila, professori Iiro Jussila sekä professori Jos Bijman.


Jos Bijman.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.