MetsäGroupin biotuotetehdas käynnistyi

Metsä Group tiedotti käynnistäneensä uuden sukupolven biotuotetehdaansa suunnitelman mukaisesti Äänekoskella tiistaina 15.8.2017 kello 6 aamulla. Uuden tehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2017 syyskuun alussa. Biotuotetehtaan rakennusprojekti on edennyt suunnitellusti aikataulun ja 1,2 miljardin euron budjetin mukaisesti.

Metsä Group on ajanut Äänekosken vanha sellutehtaan alas ennen biotuotetehtaan käynnistämistä ja purkutoimet ovat käynnissä.

Biotuotetehdas saavuttaa nimellistuotannon noin vuoden kuluttua käynnistämisestä. Tehdas tuottaa 1,3 miljoonaa tonnia sellua vuodessa sekä muita biotuotteita kuten mäntyöljyä ja tärpättiä. Tuotekonseptia jo täydentäneitä uusia biotuotteita ovat kuoresta saatava tuotekaasu, tehtaan hajukaasuista valmistettu rikkihappo sekä lietteistä jalostettu biokaasu ja biopolttoainepelletit.

Metsä Groupin mukaan Äänekosken teollinen ekosysteemi kehittyy ja kasvaa biotuotetehtaan myötä ja tehdas toimii alustana uusien biotuotteiden valmistamiselle. Useita prosesseja ja tuotepolkuja tutkitaan aktiivisesti, keskeisiä uusien biotuotteiden kehityshankkeita ovat ligniinijalosteet, tekstiilikuidut ja biokomposiitti.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.