Vauhtia yrittäjyyteen – Miten kehittää toisen asteen koulutuksen oppilaitososuustoimintaa? -kohtaaminen

Päivämäärä:

Kohtaaminen toisen asteen koulutuksen oppilaitososuuskunnissa ja niiden kanssa toimiville. Tapahtumaan ovat erityisen tervetulleita myös osuuskunnan käynnistämistä koulussaan suunnittelevat. Tapahtuman tavoitteena on tuoda esille hyviä käytäntöjä oppilaitososuuskuntien toiminnassa ja käynnistämisessä, sekä luoda verkostoa eri lukioiden ja ammattiopistojen välille, joissa on oppilasosuuskunta.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki toisen asteen – lukioiden ja ammattikoulujen – toimijat, kuten esimerkiksi rehtorit, aktiiviopettajat ja aktiivioppilasjäsenet sekä yrittäjyyden, yrittäjyyskasvatuksen ja/tai osuustoiminnan asiantuntijat ja aihealueesta kiinnostuneet.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja se on osallistujille maksuton.

Tilaisuuden pohjustusosuudet (klo 16.00-17.15) ovat seurattavissa verkossa osoitteessa https://plus.google.com/events/c4jsale3ettgprv3kaube6js0q4.

Ohjelma

16.00 Tervetuloa
Toimitusjohtaja Sami Karhu, Pellervo-Seura ry

16.15 Näkökulmia toisen asteen osuuskuntayrittäjyyteen – vahvuuksia, haasteita ja kehittämisehdotuksia
KTT Eliisa Troberg ja KM Pekka Hytinkoski

Puheenvuoroja oppilaitososuuskunnista

Keskustelua

17.15 Tauko

17.30 Osuuskunnan toiminnan kehittäminen sekä parhaiden käytäntöjen jakaminen Learning cafe -menetelmällä

18.30 Learning cafe-ryhmien vetäjät esittävät tiiviit yhteenvedot ryhmistään (yhteenvedoista kirjoitetaan pieni muistio, joka lähetetään myöhemmin osallistujille)

19.00 Tilaisuuden päätös

Ilmoittautuminen

    Nimi (pakollinen)


    Yritys/Oppilaitos


    Paikkakunta (pakollinen)


    Sähköposti (pakollinen)


    Puhelinnumero (pakollinen)

    Onko sinulla joitain ennakkokysymyksiä tai asioita, joita pohdit tapahtumaan liittyen? Kirjoita ne alapuolelle.

    Sähköpostiosoitettani saa käyttää Pellervo-Seuran osuuskuntiin ja osuustoimintaan liittyvään tiedotukseen.

    Jos lomake ei toimi voit ilmoittatua myös Matti Ketolalle sähköpostitse matti.ketola(a)pellervo.fi.

    Jaa artikkeli

    Lisää tapahtumia

    Pellervon Päivä 2024

    Pellervon Päivän teemana 2024 on Merkityksellinen muutos. Seminaarilavalla mm. Hannu Krook ja Juha Ruohola, Ilkka Halava, Anu Ubaud, Martin Nordell ja Niklas Jensen-Eriksen. Tilaisuuden juontaa Nina Hirvensalo.

    Pellervon vuosikokous

    Osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon vuosikokous järjestetään Pellervon Päivän yhteydessä. Vieraspuhujaksi saapuu työministeri Arto Satonen. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille Pellervon Päivän osallistujille. Aamukahvi. Virallinen kokouskutsu on lähetetty jäsenille viikolla 11. Ilmoittautuminen Pellervon Päivän ilmoittautumisen yhteydessä. Valtakirjat pyydetään toimittamaan etukäteen: tiia.pekkarinen@pellervo.fi Kahvitarjoilu 9.30-10.

    Perustaisinko osuuskunnan? -webinaari: Jäsensopimus osuuskunnalle

    Oletko kiinnostunut osuuskunnan perustamisesta ja osuustoiminnasta liiketoimintamallina? Tule avoimeen webinaariin mukaan kuulemaan tästä yhteisyrittäjyyteen perustuvasta yrittämisen muodosta! Mitä osuuskunnan jäsensopimuksessa tulee ottaa huomioon? PI-johtamiskoulun toimitusjohtaja OTM Pauli Keränen valottaa teemaa ja kertoo pian julkaistavasta mallijäsensopimuksesta. Loppuun on varattu aikaa kysymyksille niin osuuskunnan jäsensopimukseen kuin muihin osuuskunnan perustamiseen liittyviä asioita koskien. Tervetuloa mukaan!   YouTube-kanavaltamme löytyy

    Pellervon Aamu: Osuuskuntien EU-vaikuttaminen

    EU-vaalit lähestyvät: Miten osuuskuntien vaikuttamistyötä tehdään Brysselissä? Mitkä teemat ovat ajankohtaisimpia juuri nyt? Mari Kokon kanssa aiheesta keskustelemassa Pellervon, MTK:n ja SLC:n yhteisen EU-toimiston vetäjä Hanna Leiponen-Syyrakki ja MetsäGroupin yhteiskuntasuhdejohtaja Tytti Peltonen.   

    Pellervon Aamu: Omistajan tahto hallitustyöskentelyssä

    Pellervon Aamun vieraana Suvi Honkanen ja Stefan Saaristo. Miten jäsenomisteisen yrityksen hallinnossa toimiminen eroaa muista yrityksistä? Miten hallituksissa kuullaan omistajan ääntä, miten sen kuulemista voisi kehittää?