Maija Niemenpää aloitti palvelukoordinaattorina 

Osuustoimintakeskus Pellervo ja PI-johtamiskoulu saivat uuden työntekijän huhtikuun viimeisellä viikolla, kun restonomi (AMK) Maija Niemenpää, 34, aloitti palvelukoordinaattorina.  

Maijan toimenkuvaan kuuluu monenlaista järjestely- ja organisointitehtävää liittyen sekä koulutuksiin ja tapahtumiin että hallinnon kotimaisiin ja kansainvälisiin kokouksiin. Lisäksi johtamiskoulun markkinointi ja sen kehitystyö tulevat olemaan tärkeällä sijalla. Tarkoitus on osallistua myös koulutusten suunnitteluun ja toteutukseen.   

Pellervossa Maija osallistuu lisäksi jäsenpalveluiden tuottamiseen sekä yhteydenpitoon sekä jäsenten että muiden sidosryhmien kanssa. Hän on se, joka todennäköisimmin lukee ensimmäisenä toimisto@pellervo.fi -osoitteeseen saapuvat sähköpostit.

Edellinen työpaikka oli Itävallassa 

Maija on kotoisin Valkeakoskelta, opiskellut matkailua Porissa ja opetellut kokouskoordinaattoriksi Rovaniemellä, tiedekeskus Arktikumissa työskennellessään. Tämän jälkeen hän toimi pitkään Suomen Messuilla koordinaattorina ja messujärjestäjänä.  

Pellervoon tie vei Itävallan kautta: siellä hän työskenteli yksityislentojen myyntiä hoitavassa yhtiössä miltei kaksi vuotta. Ulkomaankokemus oli mukava, mutta aikansa kutakin. Suomeen paluu osui kuitenkin erikoiseen aikaan: 

”Meitä oli Finnairin lennolla Münchenista Helsinkiin kokonaista kolme matkustajaa koneessa ja meitä varten kolme lentoemäntää,” hän nauraa. 

Kotimaassa odotti karanteeni, mutta eipä Pellervon väkeä muutenkaan toimistolla olisi juuri nähnyt. Tutustuminen etätöissä ahertaviin työkavereihin alkaa joka tapauksessa virtuaalipalavereissa 

”Mukava päästä perehtymään asioihin. Innostuin hakemaan tehtävää, sillä työnkuva vaikutti läpileikkaukselta kaikkeen siihen, mitä olen aiemmin tehnyt, Maija kertoo.  

Työkulttuuri vaikuttaa täällä selvästi itävaltalaista tapaa ketterämmältä ja turhaa jäykkyyttä karttavalta. Suomeen on siis innostavaa palata. Osuustoiminta ei Maijalle ollut erityisen tuttua etukäteenmutta siitä voi alussa olla etuakin. Näin osaa haastaa esimerkiksi ilmaisuja, jotka eivät helposti aukea ulkopuoliselle.

Jaa artikkeli

Lue myös

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Salok Osk Pellervon jäseneksi

Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n hallitus hyväksyi 8. kesäkuuta talotekniikan ja teollisuuden asennus- ja huoltotoiminnan yritysten hankintaosuuskunnan Salok Osk:n yhdistyksen jäseneksi. Salokilla on yli 40 jäsenyritystä.