Kansainvälisyysryhmä

Osuustoiminnan kansainvälisyysryhmä

Pellervon kansainvälisyysryhmässä keskustellaan ja kuullaan osuustoimintakentän kansainvälisten järjestöjen ajankohtaisista asioista. Mukana ovat suomalaista osuustoimintaa ja omaa toimialaansa näissä järjestöissä edustavat.

Ryhmä kokoontuu muutamia kertoja vuodessa ja asialistalla kuullaan Kansainvälisen osuustoimintaliitto ICA:n ajankohtaiset sekä Eurooppa-järjestöjen Cooperatives Europen, kuluttajaosuustoiminnan Euro Coopin sekä maatalousosuustoiminnan Cogecan ja Pellervon Brysselin asiamiehen sekä teollisuus- ja palvelualojen osuuskuntien keskusliiton CECOP:in ajankohtaiset.

Ryhmässä on tällä hetkellä mukana SOK:n Marjaana Saarikoski, joka on ICA:n hallituksen jäsen, Cooperatives Europen hallituksen jäsen Anu Puusa (Pellervo, Itä-Suomen yliopisto), Cogecan varapuheenjohtaja Tiina Linnainmaa (Pellervo, Osuuskunta Länsi-Maito), Brysselin asiamies Rauli Albert, CECOP:in hallituksen jäsen Jarmo Hänninen sekä Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä.

Kansainvälisyysryhmä on perustettu keväällä 2020. Sitä ennen kansainväliseen vaikuttamiseen liittyviä asioita käsiteltiin pääosin Pellervon 2030-toimikunnassa (aiemmalta nimeltään 2020-tmk).

Kv-ryhmän kokoontumisiin ovat tervetulleita muutkin osuustoimintayritysten kansainvälisten asioiden kanssa työskenetelevät.

Lisätietoa: vastuullisuusasiantuntija Hanna Muukka,
hanna.muukka@pellervo.fi, p. 040 176 9998