Kannen kuva:
Merja Alastalon kuvasi Tapani Lepistö
NUMERO 9 - 2013
Pääkirjoitus
Kipin kapin Kauhavalle
Rehevä rajapitäjä
TERVEYS
Terveyskeskusten hurskas kurjuus
Voimaa laumasta
Riski periytyä
Aikuinen nauttii opiskelusta
Niin kuin hyvältä tuntuu
PUUTARHA
Hiekkaan hurmaantunut
Kauden viimeiset
ASUMINEN
Kotona taas
Käsivarren peukalossa
Papin poika taivaanmaalarina
RUOKA
Makujen runsasta satoa
KÄSITYÖT
Syksy hehkuu
Vienoa, hienoa huovasta
Kavereista parhaat
Levollista lattialle
Oiva pari pöytään
ILOKSI
Paikka sievälle syksylle
Orsilla tavataan
Ne lähtevät nyt
JOKA KUUKAUSI
Asiasta toiseen
Pikkupojan elämää
Kirjan kannet auki
Elämäntilanteita
Koti maalla
Pieniä tarinoita
Ristikko
Papin päiväkirja
Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 17.10. ja Maatilan Pellervo 3.10.2013
Iso Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.
Kuva Ullamaija Hänninen
Makeuttajaksi sopii tavallinen, fariini- tai intiaanisokeri. Kakun voit tehdä huoletta paria päivää etukäteen, sillä se säilyttää mehevyytensä hyvin jääkaapissa. Ja kun käytät rasvana öljyä, saat maidottoman kakun.
12–15 palaa
4 kananmunaa
2 dl (fariini)sokeria
1 pieni (160 ml) kookosmaitotölkki
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä tai sulatettua voita
Väliin:
3–4 dl puolukoita
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl (fariini)sokeria
Pinnalle:
2 dl puolukoita
loput taikinan kookosmaidosta
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl (fariini)sokeria
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat, jos se ei ole pinnoitettua mallia.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kumoa kookosmaitotölkin sisältö pieneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää muna-sokerivaahtoon kaura- ja kookoshiutaleet sekä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri sekä 1 dl kookosmaitoa öljyn kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi.
Lusikoi puolet taikinasta vuokaan. Sekoittele väliin tulevat puolukat, kookoshiutaleet ja sokeri. Ripottele seos taikinalle, lisää taikinanloput ja tasoita pinta kevyesti.
Levitä taikinan pinnalle loput kookosmaidosta, johon olet sekoittanut puolukat. Ripottele kaurahiutale-sokeriseos päällimmäiseksi.
Kypsennä uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa. Anna jäähtyä vuoassaan ennen irrottamista. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Resepti: Marita Suontausta