Etusivu tehtävä JulkaisutTutkimusJäsenet Säännöt

OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNNAN TEHTÄVÄ
Osuustoiminnan neuvottelukunnan tarkoituksena on toimia suomalaisten osuustoiminnallisten yhteisöjen yhteistyöelimenä ja  ylimmän johdon keskustelufoorumina. Neuvottelukunnan työn painopisteessä on osuustoiminnan aseman edistäminen maamme opetusjärjestelmässä. Erityinen kiinnostus on yliopistoissa ja korkeakouluissa tehtävään tutkimukseen ja opetukseen. Tätä varten neuvottelukunta on säännöllisesti yhteydessä yliopistoihin, korkeakouluihin ja tutkijoihin ja tekee tutkimusta ja opetusta koskevia aloitteita.

Suomen Kulttuurirahaston SOK:n, OTK:n ja Pellervon rahastot myöntävät rahoitusta osuustoiminnan tutkimukseen. Pienimuotoisempaa rahoitusta myöntää Helsingin yliopiston osuustoiminnan tutkimuksen ja opetuksen rahasto, joka on avoin kaikkien yliopistojen opiskelijoille ja tutkijoille. Rahoituksessa ovat ollut mukana myös OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiö ja Hannes Gebhardin rahasto.

Neuvottelukunta kannattaa Co-op Network Studies -osuustoimintaopetuksen yliopistoverkostoa.

Neuvottelukunta kannustaa maan oppilaitoksia ottamaan osuustoiminnan ja osuuskunnan osaksi yrittäjyyskasvatusta. Tätä varten neuvottelukunta tekee yhteistyötä opetushallinnon, tutkijoiden, oppilaitosten ja opettajien kanssa.

PowerPoint-esitys Osuustoiminnan neuvottelukunnasta