Osuustoimintauutiset

Valtakunnallinen metsänomistajatutkimus käynnissä

 • 14.2.2019
Metsät ovat tärkeä osa Suomen taloudellista ja henkistä hyvinvointia. Suurimman osan metsistä omistavat tavalliset perheet. Millaisia perhemetsänomistajat ovat? Mitä he metsistään ajattelevat? Miten he metsiään käyttävät? Metsänomistaja 2020 –tutkimus pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin.

Osuuskuntien vararahastointivelvollisuus poistuu osuuskuntalaista

 • 8.2.2019
Eduskunta hyväksyi 18. tammikuuta 2019 pidetyssä toisessa käsittelyssä hallituksen esityksen 238/2018, joka koskee osakeyhtiöiden minimipääomavaatimuksen poistamista. Samassa yhteydessä hyväksyttiin osuuskuntalain muutos, jolla osuuskunnilta poistettiin pakollinen vararahastointivelvollisuus. Tasavallan presidentti on 8.2.2019 vahvistanut lain. Laki tulee voimaan 1.7.2019.

Vesiosuuskuntien mallisäännöt julkaistu

 • 29.1.2019
Uudet vesiosuuskunnan mallisäännöt on laadittu yhteistyössä Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n, Suomen vesihuolto-osuuskunnat ry:n (SVOSK), Kannuksen vesiosuuskunnan ja Suomen Vesilaitosyhdistys ry:n edustajien kanssa. Mallisäännöt on tarkistettu PRH:ssa tammikuussa 2019.

Pro Gradu -tutkielma freelancereiden työosuuskunnista

 • 22.1.2019
Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa on valmistunut Joni Ulmasen sosiaalipolitiikan Pro Gradu -tutkielma Yrittäjyyden riskeiltä turvaan työosuuskuntaan -  Media- ja kulttuurialan freelancereiden näkemyksiä työosuuskunnissa työskentelystä ratkaisuna työn epävarmuuteen.

Pellervo-Media hakee päätoimittajaa

 • 16.1.2019
Haemme vastaavaa päätoimittajaa Pellervo-Media Oy:n Kodin Pellervolle, Maatilan Pellervolle ja sen Eläin-liitteelle sekä Oma PIHA -lehdelle ja Osuustoiminta -lehdelle.

LähiTapiola-ryhmältä 1,4 miljoonaa euroa ammattikorkeakouluille

 • 16.1.2019
LähiTapiola-ryhmä on lahjoittanut vuoden 2018 aikana yhteensä 1,4 miljoonaa euroa ammattikorkeakouluille. Lahjoitusten avulla tuetaan ammatillista korkeakoulutusta ja osaamista eri puolilla Suomea. LähiTapiolan lahjoitukset 19 ammattikorkeakoululle koostuvat ryhmän paikallisten alueyhtiöiden ja […]

Run, Forest, Run – juokse apua Etiopiaan!

 • 16.1.2019
Food and Forest Development Finland (FFD) ja vapaaehtoisorganisaatio Kapua yhdistävät voimansa Etiopian pienmetsänomistajien puolesta urheilun ja seikkailun keinoin. Haku FFD:n Kapua-tiimiin on auki!

SEO kokoaa suomalaisurheilijoiden ENERGIAA-tiimin

 • 15.1.2019
Suomalainen Energiaosuuskunta, SEO, haluaa auttaa suomalaisia urheilijoita kohti tavoitteitaan. SEO:n ENERGIAA-tiimiin valitaan eri urheilulajien potentiaalisia menestyjiä ympäri Suomen.

Jarmo Mäntyharjusta maanviljelysneuvos

 • 20.12.2018
Tasavallan presidentti on 19.12.2018 myöntänyt Munakunnan hallituksen puheenjohtajalle Jarmo Mäntyharjulle maanviljelysneuvoksen arvonimen. Maanviljelijänä työskentelevä tuore maanviljelysneuvos Mäntyharju toimii myös Dava Foods Oy:n hallituksen puheenjohtajana, Oripään Osuuspankin hallituksen puheenjohtajana ja Osuustoimintakeskus […]

Kolme Uudellamaalla toimivaa Osuuspankkia suunnittelevat yhdistymistä

 • 14.12.2018
Keski-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan ja Mäntsälän Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä Uudenmaan Osuuspankiksi. Suunnitelman tavoitteena on turvata laajat, kokonaisvaltaiset ja monikanavaiset pankki-, vahinkovakuutus-, varallisuudenhoito- ja kiinteistövälityspalvelut henkilö- ja yritysasiakkaille nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Tero Hemmilästä HKScanin toimitusjohtaja

 • 28.11.2018
HKScanin hallitus on nimittänyt maa- ja metsätaloustieteen maisteri Tero Hemmilän (51) HKScan Oyj:n toimitusjohtajaksi. Hemmilä siirtyy HKScanin toimitusjohtajaksi Yaran Nordic-alueen kaupallisen johtajan tehtävästä. Hemmilä aloittaa HKScanissa viimeistään maaliskuun 2019 aikana. […]