Osuustoimintauutiset

Mikko Mäkimattila Metsäliitto Osuuskunnan hallitukseen

  • 12.11.2019
Metsäliitto Osuuskunnan hallintoneuvosto on valinnut 31.10.2019 pidetyssä kokouksessa osuuskunnan hallituksen uudeksi jäseneksi kolmivuotiskaudelle 2020−2022 maa- ja metsätieteiden maisteri, agronomi, Mikko Mäkimattilan.

Ruralia-instituutti julkaisi ”Osuuskuntaa perustamaan” -raportin

  • 31.10.2019
Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti julkaisi Tytti Klénin ja Petteri Tiljanderin kirjoittaman Osuuskuntaa perustamaan -raportin. Raportti on OSKU - Yrittäjänä osuuskunnassa -hankkeen loppuraportti, mutta se toimii samalla myös tukena osuuskunnan perustamiseen.

Faban edustajiston vaaleissa 83 ehdokasta

  • 17.10.2019
Faba osk:n jäsenet valitsevat osuuskunnan edustajiston neljän vuoden välein. Faban edustajistovaalien äänestys käynnistyy 8.11. ja valitut edustajat ovat selvillä marraskuun lopussa.

Tradeka allekirjoitti kannanoton Amazonin sademetsien suojelusta

  • 27.9.2019
Elokuussa koko maailmaa, ja myös suomalaisia, järkyttivät kuvat tulenlieskoista, jotka tuhosivat Amazonin sademetsiä. Maailman suurimman sademetsän tuhoutuminen johtaa vakaviin ilmastollisiin seurauksiin. Tähän liittyen Osuuskunta Tradeka allekirjoitti yhdessä yli 200 muun YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin (PRI) sitoutuneen sijoittajan kanssa yhteisen kannanoton.

Opiskelijaosuuskuntaopas saatavilla nyt myös ruotsiksi

  • 23.9.2019
Osuustoimintakeskus Pellervo on julkaissut oppaan opiskelijaosuustoiminnasta ruotsiksi. Opas on tiivistelmä suomenkielisestä ”Osuustoiminta oppimismallina yrittäjyyteen” -oppaasta, jonka ovat kirjoittaneet Eliisa Troberg ja Pekka Hytinkoski.

PTT tutkii suomalaisten asunto-osuuskuntien toimintaa ja kehittämistarpeita

  • 19.9.2019
Asunto-osuuskunnista on keskusteltu paljon julkisuudessa, ja osuuskunta-asumisen lainsäädännön valmistelu mainitaan uudessa hallitusohjelmassa. Millaisia suomalaiset asunto-osuuskuntamallit ovat, ja miten nykyiset lait soveltuvat niihin? Pellervon taloustutkimus PTT tutkii näitä parhaillaan käynnissä olevassa hankkeessa.

Osuustoiminnan vuosikirja: Osuustoimintayritysten tuloverot jo yli puoli miljardia

  • 4.9.2019
Tänään ilmestyneen OT-lehden vuosittaisen Osuustoiminnan vuosikirjan yritysanalyysin mukaan osuustoimintayritykset ovat maksaneet tuloveroa 2000-luvulla jo 7,4 miljardia euroa. Vuodelta 2018 tuloveroa maksettiin yli puoli miljardia. Tuloverot kasvoivat edellisvuodesta noin 60 miljoonalla. Verosumma on ollut jo viimeiset viisi vuotta puolen miljardin tietämillä.

Miniseminarium om studerandeandelslag 11.9.

  • 27.8.2019
Pellervo Coop Center ordnar onsdagen den 11.9 kl. 14-16.30 ett miniseminarium om studerandeandelslag i svenskspråkiga läroanstalter. Seminariet är riktat till svenskspråkiga läroanstalter men alla intresserade av ämnet är välkomna.