Esa Kotala Valion hallintoneuvoston puheenjohtajaksi

Valio Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin Helsingissä 10.4.2018. Kokous vahvisti Valio Oy:n tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen vuodelta 2017 sekä myönsi vastuuvapauden hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenille ja toimitusjohtajalle.

Valio Oy maksaa 31.12.2017 rekisteröidylle osakepääomalle 3,1 % osinkoa eli 105,40 euroa osakkeelta.

Valion hallintoneuvoston maitotilayrittäjäjäsenten lukumääräksi vahvistettiin hallintoneuvoston esityksestä entinen määrä eli 23 jäsentä. Hallintoneuvoston paikat jakautuvat omistajaosuuskuntien kesken seuraavasti: Osuuskunta ItäMaito 6, Osuuskunta Länsi-Maito 3, Osuuskunta Normilk 8 ja Osuuskunta Tuottajain Maito 6.

Valion hallintoneuvostoon 3 uutta jäsentä

Uusina jäseninä Valion hallintoneuvostoon valittiin maanviljelijä Hannu Hokkanen Kangasniemeltä, maanviljelijä Jari Puhakka Ilomantsista ja maanviljelijä Satu Pulkka Vieremältä.

Valion hallintoneuvostoon uusi puheenjohtaja

Valion hallintoneuvosto järjestäytyi yhtiökokouksen jälkeen. Hallintoneuvoston puheenjohtajana vuodesta 2005 toiminut maanviljelijä Pentti Santala Kauhajoelta jää eläkkeelle ja jättää Valion hallintoneuvoston puheenjohtajuuden, jäsenyyden sekä luottamustehtävänsä Osuuskunta Maitosuomessa. Santala toimi pitkään myös Pellervo-Seura ry:n hallituksessa. Uutena puheenjohtajana aloittaa 10.4.2018 alkaen maanviljelijä Esa Kotala Lapualta. Esa Kotala on Osuuskunta Maitosuomen hallituksen puheenjohtaja ja toiminut Valion hallintoneuvostossa vuodesta 2010 alkaen.

Hallintoneuvoston varapuheenjohtajana jatkaa maanviljelijä Jaakko Rouhiainen Juvalta.

Valion hallintoneuvostossa on yhteensä 27 jäsentä, joista neljä edustaa henkilöstöä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.