Tanskalaista läskiäSuomalaisen sianlihan kanssa kilpaileva tanskalainen liha on rasvaisempaa kuin meikäläinen. Tanskalaiset pitävät suomalaisen tuotannon vähärasvaisuutta jopa terveysintoiluna. Eläinten kohtelu täyttää Tanskassa moniin muihin Euroopan maihin verrattuna tiukemmat ja paremmat pohjoismaiset normit, vaikka nimenomaan sianlihan tuotanto on siellä paljon laajempaa ja tehokkaampaa kuin Suomessa. Yksittäisten eläinten kohteluun - ja esimerkiksi sikojen puhtauteen - ei tehotuotannossa pystytä kiinnittämään yhtä paljon huomiota kuin meillä usein vieläkin tehdään. Toki koventunut kilpailu puristaa tuotantoa myös Suomessa ihan samaan suuntaan. Toimittaja Antti Mustonen kävi tutustumassa tanskalaisen sianlihalihaketjun toimintaan
alkaen maatilalta ja päätyen kuluttajan ruokapöytään. Raportti
Osuustoiminta-lehden 4/2000 sivuilla 28 - 29. |
|||
| Sivun alkuun | |