uotsivu.gif (3732 bytes)


NETCO-PROJEKTIN
kansainväliset sopimukset vahvistettiin

Pellervo-Seurassa käynnistyneen kolmivuotisen pienten osuuskuntien liiketoiminnan kehittämiseen keskittyvän Netco -hankkeen kansainvälisestä yhteistyöstä tehty sopimus on hyväksytty viranomaiskäsittelyssä.

Kansainvälinen yhteistyö toteutuu kolmen osapuolen kesken. Suomalaisten lisäksi mukana on kumppani Euroopan unionin vanhasta jäsenmaasta, perinteikkäästä osuustoimintamaasta Italiasta, sekä toinen kumppani unionin tuoreesta suuresta jäsenmaasta, Puolasta.

Italialaiset rakentavat 
rahoitusmalleja
 

Italialaisten tavoitteena on kehittää ja tukea sosiaalisen yrittäjyyden muotoja ja sen yhteyksiä julkisiin sekä yksityisiin rahoituskanaviin. Osuuskunnalla yritysmuotona on tässä yhteydessä tärkeä rooli. 
Italialaisen Assefor Camere -järjestön hankkeen nimi on C.R.E.S.O (Credito relazioni e Sviluppo delle Organizzazioni di Terzo Settore) ja toiminta tapahtuu lähinnä Roomasta käsin. Kuten Pellervon Netco -hankkeessakin, myös italialaisilla on hallinnoivan organisaation lisäksi kolme kansallista kumppania.

Puolalaisilla riittää 
kansallisia kumppaneita


Puolalaisen Barka -järjestön lähestymistapa on käytännönläheisempi. Tavoitteena on lisätä vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työnsaantimahdollisuuksia. Kiinnostuksen kohteena on mm. voisiko osuuskunta olla sellainen yritysmuoto, joka palvelisi myös Puolassa näiden tavoitteiden saavuttamista. 
Hankkeen nimi on "Social Economy in Practice" (Ekonomia Spoleczna w Praktyce). Hankkeessa on hallinnoivan organisaation lisäksi 16 kansallista kumppania ja toimintaa johdetaan puolalaisesta Poznanin kaupungista.

Hyvien käytäntöjen 
levittäminen


Kansainvälinen yhteistyöhanke toteutetaan IFIPO -nimisenä hankkeena (maiden engl. kielisten nimien alkukirjainten mukaan). Käytännössä se tulee tarkoittamaan mm. seminaareja ja tutustumiskäyntejä. 
Yleisesti ottaen kysymys on yksinkertaisesti hyvien käytäntöjen levittämisestä, jotta muualla hyviksi havaitut toimintamallit tulisivat samojen kysymysten parissa painiskelevien tietoisuuteen toisaalla. Ettei parmesaania tarvitsisi keksiä uudelleen.


Juhani Lehto
juhani.lehto@pellervo.fi

| Sivun alkuun |