Hinta yhä ratkaisee kuluttajan ruokaostokset
Joidenkin tutkimusten mukaan maku on jopa ratkaisevinta ruokaa ostettaessa. Mutta viimeisin Suomen Gallupin suuri elintarviketietotutkimus 2005 kertoo, että edullisuus on edelleen selvästi tärkein peruste elintarvikkeiden valinnassa. Seuraavaksi tärkeintä on, että ruoka on helppokäyttöistä, helposti saatavilla sekä nopeaa valmistaa ja syödä.
- Nykyisin ruoasta voidaan nauttia ja sen parissa viipyillä. Ruokailu on sosiaalisesti tärkeää. Kaupassa käyminenkin voi olla muuta kuin hyllyjen välissä kiitämistä. Tutkijat ovat huomanneet, että sama henkilö voi toimia kuluttajana monella tavalla. Viikolla syödään miten sattuu, mutta viikonloppuna valmistetaan valikoiduista aineksista viimeisen päälle gourmet-ateria. - Finfoodin sivuilla nettikeittokirja on selvästi suosituin kohde. Kouluissa kotitalous on suosituimpia aineita ja kokki suosituimpia ammatteja. Ehkä uusavuttomien sukupolvi jää välivaiheeksi, Lampisjärvi toivoo. Terveellisyys, käytännöllisyys
HK Ruokatalon Jyrki Sukula puolestaan toteaa, ettei Suomessa ole keskusteltu ruoasta ainakaan sataan vuoteen sillä tavalla kuin nyt. Vauhti jatkuu vielä ainakin vuoteen 2015, hän ounastelee. |
|||||
| Sivun alkuun | |