Kyösti Arovuori PTT:n Maa- ja elintarviketalouden tutkimusjohtajaksi

MMT Kyösti Arovuori on nimitetty Pellervon taloustutkimus PTT ry:n Maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän tutkimusjohtajaksi 3.3.2016 alkaen.

Arovuori on vuodesta 2007 lähtien toiminut em. tutkimusryhmässä maatalousekonomistina sekä viimeisimpänä vt. tutkimusjohtajana. Ennen PTT:tä hän on työskennellyt Helsingin yliopistossa ja ollut vierailevana tutkijana Illinoisin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Arovuoren tutkimuksen ydintä ovat ruokamarkkinoiden toiminta ja maatalouspolitiikan vaikuttavuus. Hän osallistuu aktiivisesti maa- ja elintarvikemarkkinoista, etenkin ruuan hinnasta, käytävään keskusteluun. Hänen julkaisutoimintansa ulottuu kansainvälisistä julkaisuista kolumneihin kotimaassa.

”Kyösti Arovuori on jo vt. tutkimusjohtajana osoittanut olevansa arvokas johtoryhmän jäsen. Arovuoren vahva tausta ja osaaminen luovat erinomaiset edellytykset johtaa Maa- ja elintarvikeryhmän tutkimusta siten, että ryhmä tuottaa luotettavaa ja PTT:n sidosryhmien kannalta hyödyllistä tietoa”, toteaa toimitusjohtaja Iiro Jussila.

Tehtävää hoitanut Perttu Pyykkönen siirtyi vuoden alussa MTK:n edunvalvontajohtajaksi. Koko PTT kiittää Perttua vuosikymmenten mittaisesta työstä tutkimuslaitoksen hyväksi ja toivottaa mitä parhainta menestystä uudessa työssä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.