Atria ostaa siipikarjayhtiön Ruotsista

Atria laajentaa liiketoimintaansa Ruotsin siipikarjamarkkinaan ostamalla ruotsalaisen siipikarjayhtiö Lagerberg i Norjeby AB:n (Lagerbergs) koko osakekannan. Yhtiöllä on tuotantolaitos ja omia broilerikasvattamoja Blekingessä, Etelä-Ruotsissa. Lagerbergs on kolmanneksi suurin toimija Ruotsin broilerimarkkinoilla. Omissa kasvattamoissa tuotettujen broilereiden lisäksi Lagerbergs hankkii broilereita tuotantolaitoksen läheisyydessä sijaitsevilta sopimustuottajilta.

Kaupan myötä Atria laajentaa liiketoimintaansa Ruotsissa broilerinlihan jalostukseen. Kotimaisen broilerin lihan kysyntä on kasvanut tasaisesti viime vuosien aikana Ruotsissa. Vuonna 2015 siipikarjalihan markkina vähittäiskaupassa kasvoi 7 prosenttia.

Atrian vuosittaisen liikevaihdon arvioidaan kasvavan noin 30 miljoonaa euroa. Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää Ruotsin Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Kauppa pyritään saamaan päätökseen kuluvan vuoden toisen neljänneksen aikana.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.