Osuuskunta yrittäjyyskasvatuksessa ja oppimisvälineenä

Osuuskuntaa käytetään tänä päivänä laajasti yrittäjyyskasvatuksen ja yrittäjyysopintojen työkaluna. Täältä löydät esimerkkejä osuuskuntamuodon käytöstä mm. lukioissa, ammattillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa. Lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa osuuskuntaa käytetään usein projektimuotoiseen oppimiseen muun opetuksen mukana, kun ammattikorkeakouluissa on yleistynyt menetelmänä tiimiyrittäjyys eli kokonaisvaltainen yrittäminen ja oppiminen tiimiyrityksen, osuuskunnan kautta.

Lisäksi osuustoimintaa voi opiskella kahdeksassa suomalaisessa yliopistossa Co-op Network Studies yliopistoverkoston kautta.

Yvi-hanke

Yrittäjyyskasvatuksen hanke YVI rakentaa yrittäjyyskasvatuksen virtuaalista oppimisympäristöä. YVI-sivuilla on materiaalia lähinnä opettajille, muille kouluttajille, yrittäjille ja järjestöille. Yrittäjyyskasvatuksen tutkimuksesta on oma sivunsa.

Yvi-sivustoon

Yrittäjyyskasvatuksen virtuaalinen oppimisympäristö

Yvi-sivustoon

Osuustoiminta-lehden Osuustoimintamallin käyttö koulutuksessa -teemaliite

Teemaliite kertoo Osuuskunnan käytöstä yrityskasvatuksessa. 8-sivuinen julkaisu jaettiin sekä Opettaja- että Osuustoiminta-lehtien liitteenä keväällä 2010.

Lataa tästä

Yhdessä yrittämään - Osuustoimintamallin käyttö koulutuksessa -teemaliite

Lataa tästä

Co-op Network Studies – osuustoiminnan ja yhteisötalouden yliopistoverkosto

Co-op Network Studies on yliopistoverkosto, joka tarjoaa opiskelijoille monitieteisiä osuustoiminnan ja yhteisötalouden opintoja. Opettajat ovat tieteenalansa parhaita osuus-toiminnan ja/tai yhteisötalouden tutkijoita ja asiantuntijoita kahdeksasta verkoston jäsenyliopistosta. Opinnot ovat tarjolla jäsenyliopistojen kaikille perus- ja jatko-opiskelijoille. Opiskelija voi valita yksittäisiä sivuainekursseja tai sivuainekokonaisuuksia.

Siirry tästä

Co-op Network Studies -opintojen www -sivuille

Siirry tästä