Osuustoiminnan tutkimus ja yliopisto-opetus

Osuustoimintaa ja yhteisötaloutta käsitteleviä väitöskirjoja on tehty monia viime vuosina ja tutkimus kehittyy koko ajan. Osuustoiminnan neuvottelukunta lahjoitti vuosiksi 2013-2017 osuustoiminnan professuurin Lappeenranna teknilliselle yliopistolle. Professuuria hoitaa KTT Iiro Jussila

Osuustoiminnan kansainvälinen tiedelehti Journal of Cooperative Organization and Management (JCOM)

Journal of Co-operative Organization and Management (JCOM) perustettiin vuonna 2013. Lehden päätoimittaja on Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Iiro Jussila.

Lehden tehtävänä on edistää alan tutkimusta antamalla paikka tutkimuksesta julkaisemiselle.  JCOM pyrkii edistämään korkeatasoista tieteellistä keskustelua osuuskunnista ja niiden johtamisesta. Lehti sisältää muun muassa tutkielmia ja kirja- ja konferenssiarvosteluja. Lehteen tarjotut artikkelit käyvät läpi normaalin tieteellisten julkaisujen vertaisarvioinnin, jota varten lehti on koonnut arvovaltaisen 30 hengen arvioitsijajoukon.

Siirry tästä

Lisää lehdestä kustantaja Elsevierin verkkosivuilla

Siirry tästä

Iiro Jussilan OT-proffa blogi

Iiro Jussila pitää työtään osuustoimintaprofessorina ja muutoinkin osuustoimintaa käsitteleväö blogia.

Blogiin

Iiro Jussilan OT-proffa blogi

Blogiin

Co-op Network Studies – osuustoiminnan ja yhteisö-talouden yliopistoverkosto

Co-op Network Studies on yliopistoverkosto, joka tarjoaa opiskelijoille monitieteisiä osuustoiminnan ja yhteisötalouden opintoja. Opettajat ovat tieteenalansa parhaita osuus-toiminnan ja/tai yhteisötalouden tutkijoita ja asiantuntijoita kahdeksasta verkoston jäsenyliopistosta. Opinnot ovat tarjolla jäsenyliopistojen kaikille perus- ja jatko-opiskelijoille. Opiskelija voi valita yksittäisiä sivuainekursseja tai sivuainekokonaisuuksia.

Siirry tästä

Co-op Network Studies -opintojen www -sivuille

Siirry tästä

Professori Iiro Jussila, dosentti Panu Kalmi ja tohtori Eliisa Troberg tekivät selvityksen osuustoimintatutkimuksesta maailmalla ja Suomessa vuonna 2008. Mitä tulevaisuudessa kannattaisi osuustoiminnassa tutkia? Kirjoittajat antavat vinkkejä myös niistä aiheista.

 

 

Pdf-tiedosto

Selvitys osuustoimintatutkimuksesta maailmalla ja Suomessa

Pdf-tiedosto

Kalmi ja amerikkalainen Derek Jones kokosivat raportin osuustoiminnan tutkimuksesta maailmalla teokseen Trust, enequality and the size on co-operative sector Cross-country evidence. Se ilmestyi Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisusarjassa vuonna 2008.

 

Pdf-tiedosto

Derek C. Jones & Panu Kalmi: Trust, inequality and the size of co-operative sector - Cross-country evidence

Pdf-tiedosto