,

Kansalaislähtöinen sosiaalipolitiikka kilpailuvaltiossa

0,00 

Juhani Laurinkari, 101 s.
Osuustoimintakeskus Pellervo ry ja Ajatushautomo Kompassi ry 2021

Yksittäiskappaleet maksuttomia. Useamman kappaleen tilaukset sähköpostitse toimisto@pellervo.fi. Ensimmäisen, maksuttoman, kappaleen jälkeen hinta 15 e/kpl.

Teos on saatavina myös verkkokirjana ja PDF-versiona maksutta.

Teos on ensimmäinen kokonaisvaltainen katsaus yhteisötalouden sosiaalipolitiikkaan. Valtion ja markkinakapitalismin välimaastossa toimiva yhteisötalous on taloudellisten pyrkimysten ohella kansalaislähtöinen keino ehkäistä ja hoitaa sosiaalisia ongelmia, joita kova markkinatalous tuottaa tai joita ei voida markkinalähtöisesti ratkaista. Yhteisötalouden piiriin kuuluvissa organisaatioissa, joita ovat osuuskunnat, keskinäiset yhteisöt, voittoa tavoittelemattomat yhteisöt, järjestöt ja säätiöt, päätäntävalta perustuu henkilö ääni-periaatteeseen, ei osakeomistukseen. Nykyisin yhteisötalouden organisaatiot toteuttavat monipuolisesti myös sosiaalipolitiikan alaan kuuluvia tehtäviä yhteiskunnassa. Teoksessa tarkastellaan sekä tulonsiirtoja että sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamista kilpailutalouden olosuhteissa.

Teoksen kirjoittaja on sosiaalipolitiikan emeritus-professori ja kokenut yhteisötalouden tutkija ja vaikuttaja Juhani Laurinkari.

Teos soveltuu oppikirjaksi korkeakouluihin sekä lukemistoksi kaikille sosiaalipolitiikasta ja taloudesta kiinnostuneille.

 

Osastot: ,