Kannen kuva Jarmo Uusi-Rintakoski
NUMERO 6
17.6.2010
PÄÄKIRJOITUS
SUOMI: Kuohujen keskellä korkea koski
SUKUPOLVET: Äidiltä perityt opit
ASUMINEN: Kohtalona rautatie
LUONNON ANTIMET: Lähteen silmä kirkastuu
SUOMALAISTUNUT: Nainen omalla tiellään
PUUTARHA:
Kukkivat aidanteet
Linssi
KASVITIETEILIJÄ: Sinisen unikon mies
TIE: Ääreishermoston kutina
MATKANTEKO: Sitkeä kulkija
AIKA: Yhdennellätoista hetkellä
TERVEYS:
Vaivana kuiva suu
Salakavala sairastuttaja
YRITYS: Maatilan oma jäätelö
RUOKA: Raparperi aloittaa kesän
KÄSITYÖT:
Kesäiset eväät kutoen
Liina sininen
MATKALLA: Tarinoiden kaupunki
LUONTO: Maailman kiehtovin kaari
SARJAKUVAN VETERAANI: Joonas toteutti unelmansa
JOKA KUUKAUSI
Asiasta toiseen
Pikkupojan elämää
Koti maalla
Elämäntilanteita
Vapaaehtoinen
Ristikko
Papin päiväkirja
Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 8.7. ja Maatilan Pellervo 5.8.2010.
Iso Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.
Heikentyneet ovat bussiyhteydet siitä, kun kirjoittajan tädillä oli tapana saapua linjakkaalla jokakesäiselle vierailuviikolle Nilsiästä. Onneksi on sentään vielä koululaisbussit.
Matkasimme linja-autolla Konnevedeltä Jyväskylään ja tapasimme ihmisiä, jotka ovat tyytyväisiä turvalliseen matkantekoon ja mukavaan seuraan. Oma auto ei kaikkia kiinnosta.
Juhannusruusuaitaa. Kuva Leena Nurmi
Vapaasti kasvava pensasaita on vaihteleva: tuoksuvat kukat keväällä, marjat ja ruska syksyllä.
Eri aikaan kukkivilla pensailla saadaan näyttävyyttä pitkäksi aikaa.
Mansikka-tabletti. Kuva Tapani Lepistö
Kassi, tabletti pöydälle tai tyyny tuolille – kaikkia niitä yhdistää mustikka- tai mansikkakuvio ja valmistaminen kutomalla.
Katso myös tulevat lukijamatkat!
Lokakuussa
voi kokea hurmaavia hetkiä Maatilan Pellervon matkalla Tsekissä: Praha, maaseutua, kuninkaallinen linna, paikallisia ruokia, oluita.
Ohjelmat, hinnat, varaustiedot »
Eeva remontoi kotiaan, vanhaa rautatieasemaa Utissa ja Thaimaasta Suomeen kotiutunut Pritjiga uurastaa kasvimaalla ja ravintolassaan Nastolassa. Kuortaneella yrittäjät tuottavat maatalon jäätelöä. Ahkerat kädet eivät jouda pysähtymään.
Broileriwokki, jossa on raparperinpätkiä. Kuva Ullamaija Hänninen
Jo kevätkylmillä nouseva raparperi takaa sen, että heti alkukesästä voi saada raparperikeittoa, -piirakkaa tai -kakkua, -mehua, -marinadia possufileelle. Talveksi raparperia voi pakastaa tai hillota purkkiin.