Kansainvälinen osuustoiminta

Cooperatives Europe: kriisin jälleenrakennus tarvitsee osuuskuntia

4.5.2020

Euroopan osuustoimintajärjestö on julkaissut kannanoton koronatilanteesta. Sen mukaan nyt on toimittava sekä pandemian kestämiseksi että valmistauduttava elvytystoimiin, joilla varmistetaan kestävä taloudellinen ja sosiaalinen tulevaisuus Euroopalle.

World Cooperative Monitor -raportti esittelee maailman 300 suurinta osuuskuntaa

6.2.2020

Monitorin on tuottanut Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA yhdessä Euroopan osuuskuntien ja yhteiskunnallisten yritysten tutkimuslaitoksen (Euricse) kanssa. Raportin mukaan osuuskuntien yhdistetty liikevaihto vuonna 2017 oli 2,03 biljoonaa dollaria.

Miten eurooppalaiset maatalousosuuskunnat edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita?

9.7.2019

Eurooppalaisten tuottajaosuuskuntien etujärjestö Cogeca julkaisi Kansainvälisenä osuustoimintapäivänä 6.7. kampanjan: 17 syytä toimia osuuskunnissa, 17Reasons2Coop

Minkälainen on huomisen Eurooppa ja mikä on osuuskuntien rooli sen rakentamisessa?

10.6.2019 | HANNA MUUKKA

Euroopan osuustoimijat kerääntyivät jälleen 6.-7.6. vuosittaiseen Cooperatives Europen yleiskokoukseen ja seminaariin tällä kertaa Strasbourgiin Ranskaan.

Mikä on Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA?

18.9.2018

Kysyimme Kansainvälisen osuustoimintaliiton ICA:n hallituksen jäseneltä Marjaana Saarikoskelta mistä liitossa on oikeastaan kyse. Saarikoski kertoo järjestön merkityksestä ja suhteesta Suomeen.

EU komissaari Jyrki Katainen kiinnostui osuustoiminnallisesta jakamistaloudesta

2.3.2018

Komissio odottaa nyt Cooperatives Europelta toimintasuunnitelmaa osuustoiminnallisen jakamistalouden kehittämiseksi Euroopassa.

Kansainvälisen osuustoimintaliitto ICA:n uudeksi pääsihteeriksi valittu Bruno Roelants

19.1.2018

ICA:n hallitus valitsi kokouksessaan Brysselissä 18.1. Bruno Roelantsin järjestön pääsihteeriksi.

Kansainvälinen Osuustoimintapäivä 1.heinäkuuta 2017: Osuuskunnissa kaveria ei jätetä

29.6.2017

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA toivoo, että kansainvälisenä osuustoimintapäivänä kaikki osuustoimijat sitoutuvat edistämään tasa-arvoa omissa yhteisöissään sekä juhlistamaan sitä, miten osuuskunnat rakentavat yhdessä oikeudenmukaisempaa maailmaa, jossa kaveria ei jätetä.

SOK:n yhteysjohtaja Marjaana Saarikoski ICA:n komitean varapuheenjohtajaksi

29.11.2016

SOK Median yhteysjohtaja Marjaana Saarikoski valittiin Kansainvälisen osuustoiminaliitto ICA:n Gender Equality Comitteen (ICA GEC) varapuheenjohtajaksi.

ICA: osuustoiminnallisten yritysten yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi 7 %

13.10.2016

Kansainvälinen osuustoimintaliitto julkaisi nyt viidettä kertaa World Co-operative Monitor:in (WCM), joka analysoi jälleen maailman suurimpien osuustoiminnallisten yritysten talouslukuja.

Vahvaa EU:n tukea tarvitaan lievittämään Venäjän maataloustuotteiden vastaisten pakotteiden vaikutuksia

6.7.2016

Venäjän pakotteilla eurooppalaisia maataloustuotteita vastaan on ollut valtavia taloudellisia ja sosiaalisia vaikutuksia Baltian maissa ja Suomessa. Kohdennettu tuki on nyt elintärkeää, varoittavat tuottajaosuuskuntajärjestöt Suomesta, Virosta, Latviasta ja Liettuasta.

Maito-osuuskunnat avainasemassa sektorin kilpailukyvyn parantamisessa

30.6.2016

Tuottajaosuuskuntien Eurooppajärjestö Cogeca järjesti keskiviikkona 29.6. Maitoalan Business Forumin Brysselissä. Seminaarissa todettiin, että maito-osuuskunnat ovat avainasemassa sektorin kilpailukyvyn parantamisessa sekä maidontuottajien pitkän aikavälin taloudellisen aseman turvaamisessa. Cogecan puheenjohtaja Thomas Magnusson […]

ICA: Monimuotoista markkinataloutta ja kestävää kasvua

23.6.2016

Kansainvälisen osuustoimintaliiton ICA:n hallituksen jäsenet vierailivat Suomessa 22.-23. kesäkuuta. He tutustuivat osuustoiminnan kärkiyritysten, kuten OP Ryhmän, Metsä Groupin ja S-ryhmän toimintaan.

Ruotsin Thomas Magnusson valittu Cogecan uudeksi puheenjohtajaksi

3.12.2015

EU:n maatalousosuuskuntien keskusjärjestö Cocega valitsi 3.12. uuden puheenjohtajiston.

Monique F. Leroux Kansainvälisen osuustoimintaliiton ICA:n puheenjohtaksi

16.11.2015

Kansainvälinen osuustoimintaliitto (ICA) valitsi yleiskokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen kanadalaisen Monique F. Lerouxin. Hänen puheenjohtajakautensa on 2015-2017.

ICA:n puheenjohtajuutta hakee neljä ehdokasta

22.9.2015

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA valitsee lokakuussa Turkin Antalyassa järjestettävässä yleiskokouksessaan uuden puheenjohtajan. Nykyinen puheenjohtaja Dame Pauline Green ilmoitti kesällä jättävänsä tehtävänsä. Uusi puheenjohtaja tulee hoitamaan tehtävää jäljellä olevan kauden ajan vuoden 2017 yleiskokoukseen asti.

Raportti: EU:n 100 suurimman maatalousosuuskunnan liikevaihto kasvanut 14 % vuosina 2012–2013

6.2.2015

EU:n maatalousosuuskuntien keskusjärjestö Cogeca julkaisi eilen raportin, joka paljastaa, että EU:n 100 suurimman maatalousosuuskunnan liikevaihto on kasvanut 14 %, kun vertaa vuoden 2013 lukuja vuoteen 2012.

European training programme for Cooperative Leaders järjestetään Brysselissä tammikuussa 2015

4.7.2014

Cogeca järjestää yhdessä Wageningen yliopiston kanssa ensimmäistä kertaa koulutuksen tuottajaosuuskuntien johtohenkilöille. Koulutus järjestetään Brysselissä Copa-Cogecan tiloissa 19.-20.tammikuuta 2015.

Saksan energiaosuuskuntiin liittyvä väitöskirja hyväksyttiin Itä-Suomen yliopistossa

10.6.2014

Hubert Kneusselin väitöskirja Kooperation und Partizipation im Energiesektor Deutschland eli Yhteistyö ja osallistuminen Saksan energiahuollossa -energiaosuuskunnat sosiaalisina liikkeinä väitöskirja hyväksyttiin Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa 9.6. suomalais-saksalaisen tohtorikoulun väitöskirjana.

Kansainvälisen osuustoiminnan vuosikymmenen ohjelman suomennos saatavilla

28.5.2014

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA julkaisi vuoden 2013 alussa suunnitelman osuustoiminnan vuosikymmenelle. Nyt siitä on julkaistu suomennos.