Osuustoimintauutiset

Osuuskunta Tradeka Pellervo-Seura ry:n jäseneksi

  • marraskuu 7, 2017
Osuuskunta Tradeka on liittynyt osuustoimintajärjestö Pellervo-Seura ry:n jäseneksi. Pellervon hallitus hyväksyi jäsenhakemuksen Helsingissä 7. marraskuuta 2017 pitämässään kokouksessa.

OT-lehti: Vakuutusoikeus linjaa työosuuskuntia

  • lokakuu 18, 2017
Vakuutusoikeus tekee lähikuukausien aikana ratkaisun, joka koskettaa kaikkia Suomen työosuuskuntia. Kiistassa on kysymys siitä, kerryttääkö osuuskunnassa tehty työ ansiosidonnaisen päivärahan työssäoloehtoa, uutisoi Osuustoiminta-lehti.

Maanviljelysneuvos Esa Kaarto sai avoimen kirjeen

  • lokakuu 12, 2017
Tasavallan Presidentin avoin kirje myönnetystä maanviljelysneuvoksen arvosta on luovutettu Itikka osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Esa Kaarrolle. Kirjeen luovutti Itikka Osuuskunnan hallintoneuvoston puheenjohtaja Seppo Paavola Seinäjoella tiistaina 10.10.2017. Paikkana oli aiempi rautatieläisten […]

Suomen Kulttuurirahaston vuoden 2018 apurahat haettavana

  • lokakuu 10, 2017
Suomen Kulttuurirahastoon toivotaan runsaasti laadukkaita osuustoiminta-aiheisia apurahahakemuksia. Apurahat myönnetään yksityishenkilöille, työryhmille ja yhteisöille. Apurahat on tarkoitettu jatko-opintoihin ja tutkimustyöhön kaikilla tieteen aloilla. Keskusrahaston hakuaika on ensi vuotta varten lokakuu 2017. […]

Agrologi Timo Kässille osuustoiminnan Kultainen Gebhard-mitali

  • lokakuu 6, 2017
Osuuskauppa Keskimaan hallituksen jäsenelle, agrologi Timo Kässille on myönnetty osuustoiminnan Kultainen Gebhard-mitali. Mitalin myönsi Pellervo-Seura ry:n hallitus. Uuraislaisella agrologi Timo Kässillä on poikkeuksellisen pitkä ja vaikuttava ura sekä kuluttaja-  että […]

Keskinäisyys.fi -blogi avautui

  • lokakuu 5, 2017
Keskinäisyys.fi -blogin tarkoituksena on ottaa osaa keskinäisyydestä ja vakuutusalan tulevaisuudesta käytävään keskusteluun. Blogin ylläpitäjänä ja pääbloggarina toimii Antti Talonen, joka työstää myös väitöskirjaa keskinäiseen vakuuttamiseen liittyen. 

PTT:n syksyn kansantalouden ennuste: Kasvu jatkuu vahvana myös ensi vuonna

  • syyskuu 26, 2017
PTT:n ennusteen mukaan Suomen talous kasvaa tänä vuonna 3,0 prosenttia, ja  kasvu jatkuu vahvana myös ensi vuonna. Pellervon taloustutkimuksen ennusteen mukaan ensi vuonna talous kasvaa 2,6 prosenttia. Kasvussa ovat niin vienti, kulutus kuin investoinnitkin. Työllisyyden kasvu on ollut tuotannon kasvua hitaampaa, mutta sekin on nopeutumassa ensi vuonna.

Uusosuustoiminta 30 vuotta – Kilon Osuus-autosta se alkoi

  • syyskuu 6, 2017
Espoolaisen Kilon Osuus-Auton tarina alkoi 1987, kun SOK:n keskusvaraston päättäväiset autonkuljettajat perustivat kuljetusalan henkilöstöomisteisen osuuskunnan. Tästä tapahtumasta on laskettu ns. uusosuustoiminnan alkaneen Suomessa. Kipinän syttymisen jälkeen on syntynyt tuhansia uusia osuuskuntamuotoisia yrityksiä eri toimialoille.