Uusosuustoiminta 30 vuotta – Kilon Osuus-autosta se alkoi

 • syyskuu 6, 2017
 • Uusosuustoiminta 30 vuotta – Kilon Osuus-autosta se alkoi

Espoolaisen Kilon Osuus-Auton tarina alkoi 1987, kun SOK:n keskusvaraston päättäväiset autonkuljettajat perustivat kuljetusalan henkilöstöomisteisen osuuskunnan. Tästä tapahtumasta on laskettu ns. uusosuustoiminnan alkaneen Suomessa. Kipinän syttymisen jälkeen on syntynyt tuhansia uusia osuuskuntamuotoisia yrityksiä eri toimialoille.
Lue lisää »

Osuustoiminta-lehti: Ot-yritysten tuloverot puoli miljardia

 • syyskuu 6, 2017

Osuustoimintayritysten maksamat tuloverot 2000-luvulla ylittivät jo kuuden miljardin euron rajapyykin. Vuodelta 2016 tuloveroa maksettiin vajaa puoli miljardia. Tuloverot laskivat hieman viime vuodesta, mutta ovat pysyneet viimeiset kolme vuotta puolen miljardin tietämillä.
Lue lisää »

HKScan tarkensi strategiaansa

 • elokuu 29, 2017
 • HKScan tarkensi strategiaansa

HKScanin hallitus on hyväksynyt yhtiön tarkennetun strategian. Sen keskiössä on kuluttaja, jota HKScan pyrkii palvelemaan johtamalla ruoan arvoketjua tilalta haarukkaan saakka. 
Lue lisää »

MetsäGroupin biotuotetehdas käynnistyi

 • elokuu 16, 2017
 • MetsäGroupin biotuotetehdas käynnistyi

Metsä Group tiedotti käynnistäneensä uuden sukupolven biotuotetehdaansa suunnitelman mukaisesti Äänekoskella tiistaina 15.8.2017 kello 6 aamulla. Uuden tehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2017 syyskuun alussa. Biotuotetehtaan rakennusprojekti on edennyt suunnitellusti aikataulun ja 1,2 miljardin euron budjetin mukaisesti.
Lue lisää »

Tiedolla, taidolla ja intohimolla – Osuustoimintajohtamisen lahjoitusprofessuurin viisi vuotta, keskustelutilaisuus

 • elokuu 7, 2017
 • Tiedolla, taidolla ja intohimolla – Osuustoimintajohtamisen lahjoitusprofessuurin viisi vuotta, keskustelutilaisuus

Osuustoimintayritysten johtamisen lahjoitusprofessuuri Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle vuosille 2013−2017 on loppusuoralla. Miten tutkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyö on edistynyt? Mitä olemme yhteisesti saavuttaneet? Entä miltä tulevaisuus näyttää? Tule kuulemaan, pohtimaan ja keskustelemaan osuustoiminnan ja sen tutkimuksen tulevaisuudesta ja kehittämisestä.
Lue lisää »

Tunnustusta suomenkarjan kasvattajille

 • kesäkuu 14, 2017

Faba osk ja VikingGenetics haluavat nostaa esiin ja kiittää Suomen alkuperäisten nautarotujen eteen tehdystä työstä ansioituneita tahoja. Tunnustukset jaetaan juhlavuoden Farmari 2017 näyttelyssä lypsykarjakehässä Seinäjoella keskiviikkona 14.6.2017 klo 15.00.
Lue lisää »

Maailman viljelijäjerstön yleiskokous alkoi Finlandia-talossa

 • kesäkuu 12, 2017
 • Maailman viljelijäjerstön yleiskokous alkoi Finlandia-talossa

Maailman viljelijäjärjestö WFO:n (World Farmers Organisation) vuotuinen yleiskokous pidetään tällä viikolla 12.-14.6. Helsingissä Finlandia-talossa. Vastaava konferenssi pidettiin Suomessa viimeksi 40 vuotta sitten myös Finlandia-talossa. Tilaisuuteen osallistuu yli 300 maanviljelijäjärjestöjen edustajaa kaikilta mantereilta.
Lue lisää »