Yliopistoyhteistyö

Osuustoiminnan työelämäprofessuurit

Osuustoiminnan neuvottelukunta teki tammikuussa 2020 aloitteen osuustoiminnan työelämäprofessoreista Suomen yliopistoihin. Hankkeessa on mukana laaja joukko yrityksiä ja lähes kaikki Suomen yliopistot. Aloite on saanut suotuisan vastaanoton ja edennyt sidosryhmissä koronatilanteesta huolimatta.

"Osuustoimintaan painottuvat työelämäprofessuurit ovat merkittävä mahdollisuus lisätä yliopistojen ja elinkeinoelämän paikallista yhteistyötä. Kannustankin paikallisia toimijoita viemään hyvin liikkeelle lähteneet hankkeet maaliin kuluvan vuoden aikana. Hetki on otollinen uusille avauksille ja aktiivisella yhteistyöllä viemme Suomea piirun verran takaisin kasvu-uralle,” totesi tässä yhteydessä neuvottelukunnan puheenjohtaja Jaakko Pehkonen OP-ryhmästä.

Osuustoiminnan neuvottelukuntaan kuuluvat Osuustoimintakeskus Pellervo ry, SOK, Osuuskunta Tradeka ja OP Osuuskunta. Neuvottelukunta päätti huhtikuussa 2020, että sen työn erityisenä painopisteenä on osuustoiminnan asema Suomen koulutusjärjestelmässä alkaen yrittäjyyskasvatuksesta ja päätyen tutkimukseen ja opetukseen yliopistoissa.