Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo

Pellervo on osuuskuntien ja muiden osuustoiminnallisten yritysten edunvalvoja ja kohtaamisalusta sekä niihin liittyvän tiedon kotipesä. Jäsenenämme on noin 190 yritystä ja yhteisöä.

Jäsenyys Pellervossa kertoo, että yritys haluaa olla edistämässä osuustoimintaa Suomessa.

Edistämme osuustoiminnan tunnettuutta ja kehitämme yritysmuodon toimintaedellytyksiä monin eri tavoin.  Olemme valtakunnallinen vaikuttaja, yritysmuodon yhteinen puolestapuhuja ja luotettu tietolähde. Vaikutamme lainsäädäntötyöhön sekä talous- ja elinkeinopolitiikkaan niin, että osuuskunnat tulevat niissä riittävästi huomioiduksi.

Työryhmissämme ja verkostoissamme jäsentemme edustajat pääsevät keskustelemaan vertaistensa kanssa yli toimialarajojen. Osuustoiminnallisuus tarjoaa jäsenillemme kiinnostavan rajapinnan yli toimialarajojen.  

Tehtävämme on myös lisätä tietoa osuuskunnan kilpailueduista tilanteisiin, joissa ollaan selvittämässä uuden yrityksen perustamista.

Kauppa- ja kilpailupolitiikan sekä verotuksen lisäksi tärkeitä Pellervon kehittämiskohteita ovat muun muassa osuustoiminnan opetus ja tutkimus.

Ruotsinkielinen järjestötoiminta

Pellervon ruotsinkielisen järjestötoiminnan tehtävänä on tarjota palveluja ruotsinkieliselle osuustoiminnalle ja pitää yhteyksiä erityisesti Pohjoismaihin. Palvelut tuotetaan yhteistyössä suomenruotsalaista osuustoimintaa edustavan Finlands Svenska Andelsförbund:n kanssa, joka on Pellervon jäsen ja jonka toimisto on samoissa tiloissa Pellervon kanssa.