Ansiomitalit ja -merkit

Yleistä

Ansiomitaleita ja -merkkejä myönnetään yleensä hakemuksesta pitkäaikaisesta tai uraauurtavasta työstä osuustoiminnan parissa.

Saajan tulisi olla yli 40-vuotias ja myöntövälin vähintään viisi vuotta.

Mitalit ja merkit ovat juhlava tapa kiittää ja palkita arjen ansioista.

Osuustoiminnan ansiomitalit

Hallintohenkilöille

Mitalit suunnitteli kuvanveistäjä Kalervo Kallio juhlistamaan Pellervo-Seuran 50-vuotispäivää 1949. Kuvassa nuori mies ja nainen ovat rukiinkorjuussa ja ympärillä lukee maatalous ja yhteistoiminta. Kääntöpuolen teksti on: Suurista ansioista osuustoiminnan hyväksi. Pellervo-Seura.

Osuustoiminnan I luokan ansiomitali
Myönnetään poikkeuksellisen ansiokkaasta ja yleensä pitkäaikaisesta toiminnasta osuustoiminnallisen/keskinäisen yhteistoiminnan hyväksi. Myöntämisestä päättää Pellervon hallitus.

Hinta: Pellervon jäsenille 1400 euroa; ei-jäsenille 1600 euroa. Alv 0 %.

Osuustoiminnan ansiomitali
Myönnetään ansiokkaasta, yleensä vähintään 25 vuotta kestäneestä työstä osuustoiminnallisen/keskinäisen yhteistoiminnan hyväksi. Myöntämisestä päättää Pellervon toimitusjohtaja.

Hinta: Pellervon jäsenille 500 euroa; ei-jäsenille 600 euroa. Alv 0 %.

Gebhard-mitalit

Hallinto- ja toimihenkilöille

Mitalissa ovat kuvattuina suomalaisen osuustoimintaliikkeen isän ja Pellervo-Seuran perustajan, professori Hannes Gebhardin ja hänen vaimonsa, talousneuvos Hedvig Gebhardin profiilit. Ne lyötettiin Hedvig Gebhardin 85-vuotispäiväksi vuonna 1952.

Kääntöpuolella oleva teksti Osuustoiminta/Sydäntä-Päätä-Kättä kuvastaa suomalaisen osuustoiminnallisen/keskinäisen yhteistoiminnan keskeisiä arvoja: sydämen lämpöä, ajatuksen voimaa ja käden taitoa.

Kultainen Gebhard-mitali
Myönnetään hyvin ansiokkaasta, yleensä valtakunnallisesta ja pitkäaikaisesta toiminnasta osuustoiminnallisen/keskinäisen yhteistoiminnan hyväksi. Myöntämisestä päättää Pellervon hallitus.

Hinta: Pellervon jäsenille 1000 €; ei-jäsenille 1200 €. Alv 0 %.

Hopeinen Gebhard-mitali
Myönnetään ansiokkaasta, yleensä vähintään 20 vuotta kestäneestä toiminnasta osuustoiminnallisen/keskinäisen yhteistoiminnan hyväksi. Myöntämisestä päättää Pellervon toimitusjohtaja.

Hinta: Pellervon jäsenille 350 €; ei-jäsenille 450 €. Alv 0 %.

Pronssinen Gebhard-mitali
Myönnetään ansiokkaasta, yleensä vähintään 10 vuotta kestäneestä toiminnasta osuustoiminnallisen/keskinäisen yhteistoiminnan hyväksi. Myöntämisestä päättää Pellervon toimitusjohtaja.

Hinta: Pellervon jäsenille 200 €; ei-jäsenille 250 €. Alv 0 %.

Kaikkiin mitaleihin kuuluu kunniakirja, mitalin säilytyskotelo ja rintamerkki. Ne ovat saatavilla myös ruotsinkielisinä.

 

OSUUSTOIMINNAN ANSIOMERKIT

Toimihenkilöille ja työntekijöille

Ansiomerkkiin on kuvattu kylväjä taustanaan nouseva aurinko: Onni kasvaa työnsä täyttäjälle ja uusi päivä kannustaa kohti tulevaisuutta.

Kultainen ansiomerkki
Myönnetään yleensä vähintään 30 vuotta yhden tai useamman osuustoiminnallisen/keskinäisen yrityksen tai muun yhteisön palveluksessa olleelle toimihenkilölle tai työntekijälle.

Hinta: Pellervon jäsenille 150 €; ei-jäsenille 200 €. Alv 0 %.

Hopeinen ansiomerkki
Myönnetään yleensä vähintään 20 vuotta yhden tai useamman osuustoiminnallisen/keskinäisen yrityksen tai muun yhteisön palveluksessa olleelle toimihenkilölle tai työntekijälle.

Hinta: Pellervon jäsenille 100 €; ei-jäsenille 150 €. Alv 0 %.

Pronssinen ansiomerkki
Myönnetään yleensä vähintään 10 vuotta yhden tai useamman osuustoiminnallisen/keskinäisen yrityksen tai muun yhteisön palveluksessa olleelle toimihenkilöille tai työntekijälle.

Hinta: Pellervon jäsenille 80 €; ei-jäsenille 120 €. Alv 0 %.

Kaikkien osuustoiminnan ansiomerkkien myöntämisestä päättää Pellervon toimitusjohtaja.

Ansiomerkkien mukana tulee kehystetty kunniakirja.

Hakeminen

Toimita täytetty lomake:

Sähköposti: toimisto@pellervo.fi

Posti:
Pellervo
Ansiomitali-/ansiomerkkihakemukset
PL 77
00101 Helsinki