Herttoniemen ruokaosuuskunta Maaseudun Tulevaisuuden Tekijä-kilpailun voittajaksi

Maaseudun Tulevaisuuden Tekijä 2014 -kilpailun voittajaksi on valittu Herttoniemen Ruokaosuuskunta ja sen  hallituksen puheenjohtaja Olli Repo. Palkinto luovutettiin ELMA-messujen yhteydessä 7.11.2014. Palkinto oli 2000 euron arvoinen lahjakortti.

Kilpailun yhteistyökumppaniraati valitsi viisi finalistia, joiden joukosta kilpailun tuomari, Vaasan yliopiston aluetieteen professori Hannu Katajamäki teki valintansa. Yhteistyökumppaniraatiin kuuluivat Valtra, Pentik, Preoni, Agri Market, UPM, Mascus ja Konekesko. Tuomari Katajamäki perusteli valintaansa seuraavasti:

”Herttoniemen ruokaosuuskunta ja kaupunkilaisten oma pelto on ihmisten mittaisen aluekehittämisen korkea veisu. Aluksi olivat vähittäiskaupan keskitetty rakenne, vimma toimia toisin ja Olli Repo. Hän oivalsi, että ruoka voi tulla suoremmin kaupunkilaisten ulottuville. Hän oivalsi, että uudenlainen kumppanuus viljelijöiden ja lähikeskuksen asukkaiden välillä on mahdollinen. Hän oivalsi, että viljelijät voivat saada työstään paremman palkan. Hän oivalsi, että aikaisempia kokemuksia ja kansainvälisiä vaikutteita yhdistelemällä syntyy uutta.

Sitkeydestä sikisi kaikille kaupunkiseuduille sopiva toimintatapa. Voittajahanke on osoittanut, että lyhyt elintarvikeketju sekä älykäs pienuuden logiikka ja läheisyyden ekonomia toimivat.”

”Onhan se upeaa, että kaupunkilaiset valitaan maaseudun tulevaisuuden tekijöiksi. Tämä palkinto osoittaa, että kumppanuusmaatalous malli on yksi uusi mahdollisuus maaseudunyrittäjille. Olemme näyttäneet toteen, että monipuolinen- ja pienvilijely ovat tätä päivää kun mukaan otetaan sijoittajiksi iso ryhmä kuluttajia”, kommentoi Olli Repo palkitsemista.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.