Osuustoiminta mukana Keskustan vaaliohjelmassa

Keskusta on sisällyttänyt osuustoiminnan vahvasti mukaan talous- ja työllisyyslinjaansa. Vaalitavoitteissa peräänkuulutetaan mm. osuustoiminnan ja keskinäisyyden nostamista sijoittajaomisteisen mallin rinnalle liiketoiminnan harjoittamisen muotona. 

Puolueen talous- ja työllisyyslinjassa osuustoimintaa käsitellään otsikolla ”Osuustoiminta uuteen arvoonsa”. Linjassa esitellään laajasti osuuskunta-muodon etua ja sitoudutaan osuustoimintayritysten toimintaedellytysten kehittämiseen. Mukana on maininta myös osuustoimintaa koskevasta valtioneuvoston selvitystyöstä, joka pureuttuu lainsäädännöllisiin ja toiminnallisiin pullon kauloihin.

Linkki Keskustan talous ja työllisyyslinjaan.

Osuustoiminnan neuvottelukunnan, Pellervo-Seuran, Coop Finland ry:n ja Suomen vesihuolto-osuuskunnat SVOSK ry:n hallitusohjelmatavoitteet ovat luettavissa tästä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.