Tero Hemmilästä HKScanin toimitusjohtaja

HKScanin hallitus on nimittänyt maa- ja metsätaloustieteen maisteri Tero Hemmilän (51) HKScan Oyj:n toimitusjohtajaksi. Hemmilä siirtyy HKScanin toimitusjohtajaksi Yaran Nordic-alueen kaupallisen johtajan tehtävästä. Hemmilä aloittaa HKScanissa viimeistään maaliskuun 2019 aikana. HKScan Oyj:n toimitusjohtajan tehtävää hoitaa toistaiseksi hallituksen puheenjohtaja Reijo Kiskola.

Tero Hemmilä on toiminut Yaran Nordic-alueen kaupallisena johtajana vuodesta 2015 lähtien. Tätä ennen hän oli Yara Suomen toimitusjohtaja vuosina 2010 – 2015. Hemmilä on työskennellyt HKScan-konsernissa vuosina 1997 – 2010 eri tehtävissä muun muassa lihaliiketoiminnasta vastaavana johtajana, alkutuotannosta vastaavana johtajana sekä yhtiön strategia- ja kehitysjohtajana. Lisäksi Hemmilä on toiminut HKScanin hallituksessa vuosina 2011 – 2016.

“On hienoa, että pääsemme tekemään yhteistyötä Tero Hemmilän kanssa. Hän edustaa monipuolista elintarvike- ja lihaliiketoiminnan tuntemusta, jota muutostilanteessa tarvitaan. Uskon, että hän saa vietyä nopeasti läpi uudistuksia, joilla parannamme yhtiön kannattavuutta. Toivotan Teron lämpimästi tervetulleeksi HKScaniin”, sanoo HKScanin hallituksen puheenjohtaja Reijo Kiskola.

”HKScanin Tilalta haarukkaan -strategia on selkeä ja vahva, mutta sen toimeenpano ei ole tuonut toivottua muutosta yhtiön kannattavuuteen. Keskitymme entistä määrätietoisemmin toimenpiteisiin, jotka parantavat yhtiön kustannuskilpailukykyä. Meillä on edelleen paljon tekemistä yhtiön tuotantotehokkuuden kehittämisessä ja Rauman yksikön toiminnan vakauttamisessa. HKScanilla on vahvat kuluttajabrändit, paljon hyviä tuotteita ja vahva asema kuluttajien ruokapöydässä. Uskon vahvasti, että yhdessä henkilöstön kanssa saamme parannettua yhtiön kilpailukykyä”, sanoo HKScanin tuleva toimitusjohtaja Tero Hemmilä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.