Run, Forest, Run – juokse apua Etiopiaan!

Food and Forest Development Finland (FFD) ja vapaaehtoisorganisaatio Kapua yhdistävät voimansa Etiopian pienmetsänomistajien puolesta urheilun ja seikkailun keinoin. Haku FFD:n Kapua-tiimiin on auki!

FFD:n Kapua-tiimiä kootaan juuri nyt. Etsimme hyvää tekevään Kapua-seikkailuun eri-ikäisiä suomalaisia, joita yhdistää kiinnostus tukea kehitysyhteistyötä ja osallistua Afrikan suurimpaan juoksutapahtumaan.

Kapua-tiimi matkustaa kymmeneksi päiväksi Etiopiaan marraskuussa 2019. Vapaaehtoiset Kapuajat osallistuvat 10 kilometrin Great Ethiopian Run -juoksuun Addis Abebassa, lähes 2,5 kilometrin korkeudessa. Lisäksi tiimi tutustuu maanviljelijöitä ja metsänomistajia kehitysmaissa tukevan FFD:n kehitysyhteistyöhön Etiopiassa, jonka tukemikseksi kampanja kerää varoja.

”Viljelijät tarvitsevat riittävän toimeentulon kamppaillakseen ilmastonmuutosta vastaan. Metsänhoito tarjoaa avaimet sekä toimeentuloon että ilmastokestävyyteen”, toteaa FFD:n ohjelmatuottaja Tiina Huvio.

Kapuajat keräävät varoja Etiopian pienmetsänomistajien elinkeinojen ja toimeentulon vahvistamiseen, sekä osallistuvat tiedotuskampanjaan Suomessa vuoden 2019 aikana. Jokaisen Kapuajan tavoitteena on kerätä 0,5 euroa jokaista juostua metriä kohden, yhteensä 5000 euroa pienmetsänomistajien tukemiseen Etiopiassa. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa Etiopiaan.

FFD vähentää köyhyyttä ja parantaa viljelijöiden toimeentuloa tukemalla osallistavaa, ilmastokestävää metsätaloutta Etiopiassa. Paikallisen kumppanin, Zembaba-osuuskunnan tuotteita ja palvelutuotantoa kehitetään ja parannetaan osuuskunnan markkinointia. Koulutustasoa kestävässä metsänhoidossa, hunajan, puupaalujen ja puuhiillen arvoketjuissa lisätään. Hanke edistää metsäalojen ekosysteemien ja viljelijöiden voimaantumista sekä kestävyyttä ilmastonmuutoksen aiheuttamia uhkia vastaan.

Suomalainen Kapua on toiminut jo 12 vuotta maailman oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Vuodesta 2006 alkaen yli 200 vapaaehtoista Kapuajaa on kerännyt yhteensä lähes miljoona euroa maailman köyhimpien maiden hyväksi. Kapuajat ovat matkanneet kolmessatoista maassa tutustumassa varoilla toteutettaviin hankkeisiin.

Haku FFD:n Kapua-tiimiin on auki 31.1.2019 asti.

Lisätietoa hankkeesta:

https://www.ffd.fi/kapua

Jaa artikkeli

Lue myös