Yrityksen edunsaajailmoitus tehtävä Patentti- ja rekisterihallitukselle

Heinäkuun alusta 2020 useimpien yritysten on tehtävä rahanpesulain mukainen ilmoitus ns. tosiasiallisista edunsaajista Kaupparekisteriin. Velvoite koskee myös osuuskuntia ja keskinäisiä yhtiöitä. Ilmoitus tehdään sähköisesti YTJ-palvelussa, ilmoittaminen on maksutonta.

On tärkeä huomata, että edunsaajailmoitus on tehtävä silloinkin, vaikka yrityksellä ei olisi erikseen määriteltäviä tosiasiallisia edunsaajia tai he eivät ole yrityksen tiedossa. Tällöin rahanpesulain mukaisesti tosiasiallisina edunsaajina pidetään yrityksen hallitusta tai vastuunalaisia yhtiömiehiä, toimitusjohtajaa tai muuta vastaavassa asemassa olevaa henkilöä.

Ilmoitus on tehtävä viipymättä, kun

  • Yritys ei ole ilmoittanut edunsaajatietojaan kaupparekisteriin 1.7.2019 ja 1.7.2020 välisenä aikana
  • Edunsaajatiedot ovat muuttuneet
  • Uusi yritys on rekisteröity
  • Et ole enää yrityksen edunsaaja

Lisätietoa aiheesta PRH:n sivuilla osoitteessa https://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/edunsaajatiedot.html

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.