Kaksi Paasikivi-aiheista seminaaritallennetta julkaistu

Featured Video Play Icon

Juho Kusti Paasikiven 150-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettiin Keravalla elokuussa kaksi seminaaria – Suomen taloudellinen hyvinvointi ja Paasikiven elämäntyö.

Tilaisuudet järjestivät Pellervo ja Paasikiven Nuorisokylän Seura yhteistyössä Keravan kaupungin ja Paasikivi-Seuran kanssa.

Paasikivi oli keskeisesti luomassa modernin Suomen talousjärjestelmää ja vaikutti erittäin vahvasti osuustoiminnan kehittymiseen Suomessa. Hän toimi myös Pellervon ensimmäisenä lakimiehenä. Lue lisää.

Talousseminaari kuultiin live-esityksenä verkossa ja se nauhoitettiin Keravan kaupungintalolla kaupunginjohdon isännöimänä. Juontajana toimi politiikan toimittaja Lauri Nurmi.

Seminaaritallenteen voi kuunnella kokonaisuudessaan täältä (kesto 2 h 44 min) tai yksittäisinä puheenvuoroina:


Paasikiven elämäntyö -keskustelutilaisuus järjestettiin puolestaan Keravan Jukolan tilalla, musoidussa Paasikiven työhuoneessa. Juontajana toimi professori Martti Häikiö ja keskustelemassa olivat kirjailija Kirsti Manninen, suurlähettiläs René Nyberg, dosentti Mikko Majander, tohtori Juha Tarkka ja tohtori Hannu Immonen.

Keskustelutilaisuusauhoite (kesto 1 h 21 min)

Marraskuussa ilmestyy Kirsti Mannisen ohjaama draamadokumentti Isännän aika Paasikiven ja hänen perheensä elämästä Keravalla, Keskustelutilaisuuden tallenteesta myös tästä lisää tietoa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.