Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

- Valintaa tehdessä pohdimme jäsenten hyödyn maksimoinnin lisäksi teon osuustoiminnallista luonnetta ja sitä, voisiko teko olla sellainen, jota kannattaisi levittää laajemminkin, totesi tuomaristoon kuulunut johtamisen professori Anu Puusa Itä-Suomen yliopistosta. Hän on myös kansainvälisen osuustoimintaliiton identiteettityöryhmän jäsen.

Palkinto jaettiin torstaina Pellervon Päivässä Helsingissä, ja sitä oli vastaanottamassa Oulun Seudun Sähkön pitkäaikainen toimitusjohtaja Risto Kantola. Tapahtumassa juhlistettiin myös Pellervon 125-vuotistaivalta.   

OSS on toiminut omistajaosuuskuntiensa noin 20 000 jäsenelle välineenä hallita energianostamisen eli sähkön ja kaukolämmön kustannuksia. Sähkön, kaukolämmön ja valokuituverkon jäsenalennukset ovat tuntuvia ja niitä on viime aikoina myös laajennettu.

Toiminnallaan se on luonut kestävää hyötyä jäsenilleen ja myös kantanut yhteiskunnallista vastuuta tilanteessa, joissa muiden sähköyhtiöiden hinnat kuluttajille ovat vaihdelleet rajusti. OSS rakentaa parhaillaan myös Suomen ensimmäistä kaukolämpöverkkoon kytkettävää merkittävän kokoista aurinkopuistoa. Limingan Ruotsinojalle tänä vuonna valmistuva puisto on merkittävä alueellinen investointi. Se on lajissaan ensimmäinen, jonka tuotanto kytketään Suomessa suoraan kaukolämpölaitoksen lämmön tuotantoon.

OSS konkretisoi kohtuullisuuden

- Osuustoiminnan perustavoitteisiin kuuluu kohtuullisuus ja OSS on ollut siitä loistava esimerkki, toteaa Pellervon toimitusjohtaja Mari Kokko.

Kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tehdyistä ehdotuksista loppusuoralle valittiin OSS:n ohella Sijoitusosuuskunta Arvon osuuksien kaupankäynnin aloittaminen pörssin markkinapaikalla, SOK:n osuuskauppojen jäseniä herättelevä Omistajan tilipäivä -kampanja ja vanhusten kotihoivan palvelujen markkinapaikka Tarjoomo, joka aloitti yhteistyön Pohjois-Savon hyvinvointialueen kanssa.

Ehdotuksia vuoden teoksi sai tehdä kuka tahansa. Voittajan valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Anu Puusan lisäksi eduskunnan osuustoimintaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen ja Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.