Tervetuloa Pellervon uudistuneille verkkosivuille

Tervetuloa Pellervon uusille verkkosivuille ja Osuustoimintablogin pariin. Luet parhaillaan upouuden blogin ensimmäistä kirjoitusta.

Pellervon verkkosivuudistuksen myötä myös blogeista tulee yksi osa Pellervon verkkosivujen sisältöä. Osuustoimintablogin tarkoituksena on tuoda osuustoimintaväen ajatuksia esiin perinteistä lehtikirjoittamista vapaammassa ympäristössä niin osuuskunnista, yhdessä yrittämisestä, kuin muistakin asioista mitä suomalaisen osuustoiminnan ja Pellervon ympärillä tapahtuu.

Jos esimerkiksi sinulla on sanottavaa osuustoimintaan liittyen, olethan yhteydessä minuun matti.ketola(a)pellervo.fi, niin sovitaan yhteistyöstä.

 

Matti Ketola
Verkkoviestintäkoordinaattori
Pellervo

Jaa artikkeli

Lue myös

Onko euro ainoa arvo sote-palveluissa?

Hyvinvointialueet ovat tilanteessa, jossa hoitojonot pitenevät, henkilökunnan saatavuus heikkenee ja rahoituksen alijäämät kasvavat. Näiden akuuttien ja kroonistuneiden ongelmien ratkaiseminen vaatii enemmän kuin pelkkää taloudellista tasapainoilua. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat elintärkeitä, aina ennaltaehkäisevästä työstä hengenpelastukseen. Siksi on syytä kysyä: onko raha ainoa arvo, jolla näitä ongelmia ratkotaan?

Kesä-Suomen infra nojaa yhteisomistajuuteen

Kesä on aktiivista aikaa eri puolilla Suomea, ja se tuo esiin monia maaseudun yhteisöllisyyden piirteitä. Monet palvelut, kuten juokseva vesi, laajakaista ja tiet, ovat eri lailla yhteisön omistamia ja ylläpitämiä kuin kaupungeissa.

Yritysten rooli järjestöjen ja tapahtumien kumppanina kasvaa

Vapaaehtoissektorin ja yritysten välinen suhde on muutoksessa. Monet sote-sektorin, kulttuurialan ja urheilutoiminnan toimijat ovat perinteisesti olleet riippuvaisia julkisesta rahoituksesta. Valtion ja kuntien talouden säästöt vaikuttavat näiden toimijoiden toimintaan merkittävästi.

Hanna Muukka: Yhteiskunnalliset haasteet vaativat yhteisötaloutta

Ruokaläheteille elämiseen riittävä palkka itse omistetun alustan kautta, yhteiskäyttöautot naapureiden kanssa ja kohtuuhintaista hoivapalvelua kotiovelle myös haja-asutusalueella. Kuulostaako haihattelulta? Nämä ovat esimerkkejä yhteisötaloudesta, jolla voisi olla merkittäviä - mutta toistaiseksi liian vähän hyödynnettyjä - mahdollisuuksia kestävämmän ja oikeudenmukaisemman talouden rakentajina Suomessa ja koko EU:n alueella.

Tilaa uutiskirje