Kuisma Niemelä eroaa SOK:n pääjohtajan tehtävistä

SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä jättää tehtävänsä. SOK:n tiedotteen mukaan yrityksen hallintoneuvosto on myöntänyt Niemelälle eron hänen omasta pyynnöstään. Pääjohtajan tehtävää hoitaa toistaiseksi pääjohtajan varamies, SOK:n liiketoimintojen johtaja Antti Sippola.

Pääjohtaja Kuisma Niemelä perustelee lähtöpäätöstään S-ryhmän uuden strategian toteutuksen asettamilla vaatimuksilla.

— Kaupan ala käy paraikaa läpi viime vuosikymmenien suurinta murrosta, ja käyttötavarakaupassa kansainväliset verkkokaupat haastavat voimakkaasti kotimaiset toimijat. Siksi olemme S-ryhmässä työstäneet uusiin haasteisiin vastaavaa strategiaa, jonka toteuttamiseen tarvitsemme nyt aivan uutta virtaa. Uskon kuitenkin, että osuustoiminnallinen, asiakkaidensa omistama S-ryhmä osoittaa tarpeellisuutensa erityisesti tällaisena taloudellisesti vaikeana aikana.

SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkarainen on pahoillaan Niemelän päätöksestä, mutta ymmärtää sen perustelut.

— On kunnioitettavaa, että Kuisma Niemelän kaltainen kokenut ja osaava yritysjohtaja uskaltaa tehdä tällaisen päätöksen. Viime vuodet ovat olleet SOK:ssa työntäyteisiä ja varmasti hyvin kuluttavia. Olemme jo käyneet läpi monia perustavanlaatuisia muutoksia ja laajentaneet menestyksellisesti liiketoimintaamme lähialueilla, mutta edessämme on vielä suuria muutoksia.

Pikkaraisen mukaan SOK:n hallintoneuvosto on jo käynnistänyt uuden pääjohtajan nimitysprosessin.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.