Lounais-Suomen Osuuspankki palkittiin

Lounais-Suomen Osuuspankki sijoittui Vampulan Osuuspankin kanssa jaetulle ensimmäiselle sijalle Osuustoiminta-lehden pankkivertailussa.

Kyseiset osuuspankit onnistuivat kasvattamaan liiketoimintaansa viime vuonna, joka oli finanssitaloille edellisvuotta haastavampi.

”Pankin johtaminen ei ole vain sitä, että koetetaan tehdä bisnestä paremmin. Johtamisen filosofiani on arjen tekemisessä ja pyrkimyksessä tehdä aina oikein. Se on paljon kestävämpi toimia kuin hakea nopeita voittoja. Kun pyrkii tekemään oikeita ratkaisuja, ei jälkikäteen tarvitse niin usein oikaista vääriä päätöksiä”, totesi toimitusjohtaja Vesa Viitaniemi Lounais-Suomen Osuuspankista, kun hän nouti pankin ykkössijasta saaman kunniakirjan Pellervo-Seurasta.

Lounais-Suomen Osuuspankki on viimeksi palkittu Pellervon kunniakirjalla vuonna 2011, kun se sijoittui kärkipaikalle jäsentensä palkitsemisesta.

Osuustoiminnan Vuosikirja 2013 rankkasi pankkeja viidellä mittarilla: liikevaihdon, taseen ja jäsenmäärän muutos prosentuaalisesti, pääoman tuotto (ROA) sekä pankin vakavaraisuus.

Teksti ja kuva: Riku-Matti Akkanen

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.