Osuuspankkien edustajiston vaalit myös internetissä

OP-Pohjola-ryhmän 188 osuuspankista 62 pankkia osallistuu samanaikaisiin edustajiston vaaleihin, joissa on mahdollista äänestää joko internetissä tai postitse. Äänestysaika vaaleissa on 4.-17.11.

Äänioikeutettuja omistajajäseniä samanaikaisiin edustajiston vaaleihin osallistuvissa pankeissa on yhteensä yli 900 000, eli noin kaksi kolmasosaa kaikista osuuspankkien omistajajäsenistä. Edustajiston jäseniä valitaan vaaleissa yhteensä 1 960. Ehdokkaita on yhteensä 5 284.

”Järjestämme tänä vuonna ensimmäiset samanaikaiset edustajiston vaalit suuressa osassa osuuspankkeja. Ilahduttavaa on, että ehdokkaita on yli 2,5 kertaa enemmän kuin mitä heitä valitaan edustajistoihin”, kommentoi OP-Pohjola-ryhmän viestintäjohtaja Carina Geber-Teir.

Edustajisto on Osuuspankin ylin päättävä elin. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

Lisätietoja osuuspankkien vaaleista www.op.fi/vaalit .

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.