Osuuspankkien edustajiston vaalit myös internetissä

OP-Pohjola-ryhmän 188 osuuspankista 62 pankkia osallistuu samanaikaisiin edustajiston vaaleihin, joissa on mahdollista äänestää joko internetissä tai postitse. Äänestysaika vaaleissa on 4.-17.11.

Äänioikeutettuja omistajajäseniä samanaikaisiin edustajiston vaaleihin osallistuvissa pankeissa on yhteensä yli 900 000, eli noin kaksi kolmasosaa kaikista osuuspankkien omistajajäsenistä. Edustajiston jäseniä valitaan vaaleissa yhteensä 1 960. Ehdokkaita on yhteensä 5 284.

“Järjestämme tänä vuonna ensimmäiset samanaikaiset edustajiston vaalit suuressa osassa osuuspankkeja. Ilahduttavaa on, että ehdokkaita on yli 2,5 kertaa enemmän kuin mitä heitä valitaan edustajistoihin”, kommentoi OP-Pohjola-ryhmän viestintäjohtaja Carina Geber-Teir.

Edustajisto on Osuuspankin ylin päättävä elin. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

Lisätietoja osuuspankkien vaaleista www.op.fi/vaalit .

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.