2014 International Summit of Cooperatives, Kanada 6.-9.10.2014

Toista kertaa Kanadan Quebecissä järjestettävän 2014 International Summit of Cooperatives – huippukokouksen teemana on tänä vuonna osuuskuntien innovaatiovoima: ”Cooperatives’ Power of Innovation,”.

Huippukokous on osuuskuntien johdolle ja avainhenkilöille tarkoitettu liiketoimintavetoinen tapahtuma, joka tänä vuonna keskittyy viiteen aiheeseen:
1. ruokaturva
2. sosiaali- ja terveyspalvelut
3. työllisyys
4. rahoitus ja pääomahuolto
5. osuuskuntien ja keskinäisten yritysten kehittäminen (jäsenmäärän kasvattaminen, ot-yritysmallin tunnetuksi tekeminen, markkinoiden parantaminen, strateginen riskien hallinta ja liiketoiminnan kehittäminen kehittyvissä maissa)

Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta: http://www.sommetinter.coop/en_CA/home.html

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.