Alliance Recovery Fund

ICA on viime vuosina kanavoinut lahjoituksia, joita on saanut jäseniltään, jotka ovat halunneet tukea katastrofien jälleenrakennusta.

ICA:n kautta tukea on mennyt muun muassa vuonna 2010 Haitille sekä 2011 Japaniin.

ICA on nyt kokoamassa jälleenrakennus rahastoa (Alliance Recovery Fund), jolla voidaan auttaa Filippiinejä sen kokeman tragedian jälkeen.

Rahaston tarkoituksena on auttaa nimenomaan osuustoiminnan jälleenrakentamista tukemalla osuustoiminnallisia organisaatioita yleisesti sekä edistämällä erityisesti sitä, että ihmiset hyödyntävät osuuskuntia, kun omatoimisesti rakentavat uudelleen elämisensä puitteita.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.