CoopStarter-projekti

7.-8. lokakuuta 2013 pidettiin Brysselissä CoopStrarter-projektin perustamiskokous. Projektin tarkoituksena on edistää osuustoiminnallisen yritysmuodon tunnettuutta nimenomaan nuorison keskuudessa sekä saada heitä perustamaan osuuskuntia tarjoamalla siihen välineitä, joilla yritys voi menestyä.

Projektilla on kahdeksan kumppania ympäri Eurooppaa, jotka haluavat tukea uusien osuuskuntien syntyä: Cooperatives Europe, Febecoop (Belgia), NABCO (Irlanti), Kooperationen (Tanska), Coompanion (Ruotsi), Kapa Network (Kreikka), Legacoop Liguria sekä Confcooperative/Irecoop Emilia-Romagna (Italia).

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.