CoopStarter-projekti

7.-8. lokakuuta 2013 pidettiin Brysselissä CoopStrarter-projektin perustamiskokous. Projektin tarkoituksena on edistää osuustoiminnallisen yritysmuodon tunnettuutta nimenomaan nuorison keskuudessa sekä saada heitä perustamaan osuuskuntia tarjoamalla siihen välineitä, joilla yritys voi menestyä.

Projektilla on kahdeksan kumppania ympäri Eurooppaa, jotka haluavat tukea uusien osuuskuntien syntyä: Cooperatives Europe, Febecoop (Belgia), NABCO (Irlanti), Kooperationen (Tanska), Coompanion (Ruotsi), Kapa Network (Kreikka), Legacoop Liguria sekä Confcooperative/Irecoop Emilia-Romagna (Italia).

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Emme tiedä miten vastuullista osuustoiminta on

Osuuskunnista puhutaan arvopohjaisina yrityksinä, jotka tuottavat kestävää hyötyä jäsenilleen. Ne ovat merkittäviä alueellisen elinvoiman lisääjiä; työllistävät ja investoivat Suomeen. monet suuret osuuskunnat ovat vastuullisuudessa edelläkävijöitä ja brändivertailussa yritysten brändit menestyvät. Mutta mikä tästä liittyy osuustoiminnalliseen yritysmuotoon? Mitkä ovat niitä vain osuuskunnille ominaisia piirteitä, jotka erottavat ne muista yritysmuodoista? Onko sellaisia? Näistä teemoista keskusteltiin Pellervolla 13.syyskuuta osuustoimintayritysten vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavien kanssa.