Alliance Recovery Fund

ICA on viime vuosina kanavoinut lahjoituksia, joita on saanut jäseniltään, jotka ovat halunneet tukea katastrofien jälleenrakennusta.

ICA:n kautta tukea on mennyt muun muassa vuonna 2010 Haitille sekä 2011 Japaniin.

ICA on nyt kokoamassa jälleenrakennus rahastoa (Alliance Recovery Fund), jolla voidaan auttaa Filippiinejä sen kokeman tragedian jälkeen.

Rahaston tarkoituksena on auttaa nimenomaan osuustoiminnan jälleenrakentamista tukemalla osuustoiminnallisia organisaatioita yleisesti sekä edistämällä erityisesti sitä, että ihmiset hyödyntävät osuuskuntia, kun omatoimisesti rakentavat uudelleen elämisensä puitteita.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.