Munakunta paransi tulostaan, liikevaihto laski

Munakunta konsernin liikevaihto pieneni vuonna 2013 2,2 % johtuen markkinahintojen voi-makkaasta laskusta syksyllä. Liiketulos parani kuitenkin 1,06 miljoonaan euroon, sen oltua edellisvuonna 0,9 miljoonaa euroa.

Munakunta hankki jäseniltään 25,8 miljoonaa kiloa kananmunia ja tilitti niistä keskimäärin kuusi prosenttia edellisvuotta korkeampaa hintaa. Syksyllä kuitenkin tilityshinnat heikkenivät.

Munakunnan toimintaan viime vuosina tekemien investointien ja uudistusten ansiosta pakkaamotoiminnan laatu ja tehokkuus paranivat ja toiminnan kulut pienenivät selvästi. Omavaraisuusaste nousi 47,3 prosenttiin.

Tiedotteessaan yritys kuvailee vuotta 2013 hyväksi: tilityshinnat nousivat, toiminnan laatu ja tehokkuus paranivat, tulos koheni ja tase vahvistui. Varjopuolena se näkee markkinatilanteen muuttumisen vaikeaksi syksyn myötä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.